Salvadoraanse bevolking koopt momenteel 'veel meer' bitcoin met dollars

Salvadoraanse bevolking koopt momenteel 'veel meer' bitcoin met dollars

De adoptie van bitcoin in El Salvador heeft momentum te pakken en dat kan uiteraard niet los gezien worden van de enorme koersexplosie die we momenteel meemaken. Steeds meer Salvadoranen zien de toegevoegde waarde van bitcoin ten opzichte van de Amerikaanse dollar en kiezen er steeds vaker voor om hun vermogen te bewaren in bitcoin.

"Mensen stoppen veel meer dollars in de Chivo wallet om bitcoin te kopen dan dat ze geld opnemen bij de Chivo ATMs," aldus president Nayib Bukele via Twitter. Bukele spoort ook de onafhankelijke media om de Chivo ATMs te bezoeken om dit met eigen ogen te aanschouwen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het sentiment verandert

Waar er in eerste instantie nog veel twijfel was onder de Salvadoraanse bevolking wat betreft de adoptie van bitcoin in het land, lijkt die twijfel nu langzaam te verdwijnen. Gezien de monetaire geschiedenis van het land was die initiële scepsis rondom de adoptie van een nieuwe valuta niet vreemd. In 2001 stapte het land over van de eigen colon op de Amerikaanse dollar en schoten overal de prijzen omhoog.

In die zin is het niet vreemd dat de bevolking 20 jaar na dato niet zit te wachten op een vergelijkbaar scenario. Maar wij als bitcoiners zijn er natuurlijk van overtuigd dat dit het land in potentie juist omhoog kan helpen. Dat begint de bevolking na de koersstijgingen langzamerhand ook te begrijpen.

Het land zelf heeft al miljoenen verdiend op de bescheiden investering van 700 bitcoin en ook praktisch iedereen die de 30 Amerikaanse dollars aan bitcoin heeft geclaimd in de overheidswallet staat in het groen. Bitcoin is gebouwd om koopkracht te bewaken en zelfs te laten groeien en El Salvador ervaart nu de kracht van de technologie.

Vulkanische energie, 200 bitcoin ATMs, korting op benzine en een ziekenhuis voor dieren

Bitcoin heeft in El Salvador al voor een aantal bijzondere verhalen gezorgd. Zo is het land begonnen met het minen van bitcoin met de geothermische energie die afkomstig is uit de vele vulkanen die het land rijk is. Daarbij heeft de regering van Bukele er met het neerzetten van ruim 200 bitcoin ATMs voor gezorgd dat er een ruim netwerk van mogelijkheden is om bitcoin om te wisselen voor Amerikaanse dollars en andersom.

Verder geeft de overheid Salvadoranen korting op hun benzine als ze met de Chivo wallet afrekenen, wat uiteraard ook een goede manier is om meer mensen aan het bitcoinen te krijgen. Dat in combinatie met de koersexplosie maakt het voor vrijwel iedere Salvadoraan nog lastig om nee te zeggen tegen bitcoin.

Daarnaast zou je verwachten dat er nu ook andere landen zijn die wakker worden en zien wat er staat te gebeuren in El Salvador. Met name voor landen in de periferie van het financiële systeem kan bitcoin weleens een uitkomst zijn of in ieder geval een middel om de economische soevereiniteit weer een beetje terug te pakken. De gok van Bukele om vol voor bitcoin te gaan lijkt op dit moment goed uit te pakken voor de controversiële leider.

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties