‘Binance wil concurrent FTX kopen’

500 totale weergaven

Binance overweegt om concurrent FTX.com te kopen. Dat melden zowel Binance als FTX vanmiddag op Twitter. FTX is in financiële problemen gekomen doordat hun exchange token FTT in korte tijd met tientallen procenten daalde.

CEO Changpeng 'CZ' Zhao meldt het volgende. Hij heeft het over een significant liquiditeitsprobleem dat op het bordje van FTX lag. Er is nu sprake van een voorlopige overeenkomt om FTX.com volledig over te nemen om een faillissement af te wenden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Hij heeft het over een 'uiterst dynamische situatie' en hij verwacht de komende week nog veel volatiliteit op de markt. De precieze details van de deal moeten de komende tijd duidelijk worden. Kortom, er zijn gesprekken gaande, maar de deal is nog niet definitief door de due diligence fase.

De CEO van FTX, Sam Bankman Fried, geeft de volgende verklaring af. SBF belooft dat zijn team hard bezig is om de opname-achterstanden weg te werken, ook omdat er tijdelijk sprake was van een onofficieuze opnamestop. Ook worden alle bedrijfsactiva 1 op 1 gedekt door Binance. Dat moet in korte tijd voor rust zorgen bij FTX.

De bitcoin koers reageert direct op het nieuws nu de problemen zijn afgewend en stijgt weer boven de $20.000. De deal heeft geen impact op de entiteiten FTX.US en Binance.US overigens.

Saillant is dat deze hele saga is gestart met het verkopen van FTT tokens door Binance.

Lees meer over:
BinanceFTX

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...