Sam Bankman-Fried zegt dat hij spijt heeft van het faillissement

Sam Bankman-Fried (SBF) heeft spijt van het aanvragen van het faillissement van FTX. De cryptobeurs ging vorige week kopje onder. Aanverwante bedrijven en betrokken personen liggen momenteel flink onder vuur.

In gesprek met Vox gaat Bankman-Fried in over de situatie. Oordeel zelf over de kleine greep uit het chatverkeer tussen de verguisde cryptobaas en de Amerikaanse nieuws- en opiniewebsite.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

SBF: "Ik heb het meerdere keren verpest. Weet je wat misschien mijn grootste fout was? Het ding dat iedereen mij vertelde te doen: een Chapter 11 faillissement aanvragen." De beste man verloor de grip over zijn organisatie, maar denkt toch dat hij het beter had kunnen doen zonder deze procedure.

Hij denkt zelfs dat hij de boel voor '70% gerepareerd' kon hebben. Opmerkelijk is ook de volgende stelling: "Opnames zouden binnen een maand weer open zijn." Volgens de laatste verhalen kwam SBF echter miljarden dollars tekort.

In onderstaande screenshot praat SBF over CZ (Changpeng Zhao, directeur van Binance). Hij opende vorige week de aanval op FTX. Een aaneenschakeling van extra nieuws, openbaringen en geruchten volgde kort na die stap.

Screenshot via Vox
Screenshot via Vox

Ook gaat Bankman-Fried, die op dit moment naar verluidt nog op de Bahama's zit, in op zijn imago. Hij gebruikte het populaire Silicon Valley imago van een filantropische, altruïstische nerd.

Screenshot via Vox
Screenshot via Vox

De journalist viel ook op dat SBF in de media vooral hamerde op ditzelfde imago. Wat dus grotendeels een front was.

Screenshot via Vox
Screenshot via Vox

Alle berichten van SBF naar Vox vind je hier.

Lees meer over:
FTXmisdaad

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...