Grote Japanse bank wil Bitcoin aantrekken via leenproduct

Grote Japanse bank wil Bitcoin aantrekken via leenproduct

SBI Group wil dat klanten hun Bitcoin (BTC) bij hen gaan stallen in ruil voor een rente. Dat maakt de Japanse financiele reus bekend in een persbericht.

Japanse bank wil Bitcoin

Ze introduceren deze dienst via het dochterbedrijf SBI VC Trade. Ze noemen de dienst VC Trade Lending en is voorlopig exclusief gericht op Bitcoin. Het rentetarief is 1% inclusief belastingen, zo meldt de bank.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Daar zijn wel de nodige voorwaarden aan gebonden. Zo moet men minstens 0.1 BTC uitlenen en ligt het plafond bij 5 BTC per uitlener. SBI belooft dan geen management fees in rekening te gaan brengen. Maar zodra men yen wil opnemen van de rekening, is er wel sprake van een commissie.

SBI is binnen Japan één van de grootste financiële instellingen en actief binnen de Bitcoin industrie. Vorige maand nam het de derivatentak van SBI de cryptobeurs TaoTao over voor een onbekend bedrag. SBI wordt doorgaans gelinieerd aan een andere cryptomunt, namelijk Ripple (XRP).

Banken lijken Bitcoin steeds meer als een volwassen asset te zien, getuige analyses van onder meer JPMorgan en Citibank. In Amerika bieden kleinere banken zoals Silvergate al services aan. In Nederland flirtte ING vorig jaar met het idee om digitale assets op te slaan.

Bitcoin is ontworpen als hard geld zonder bank. Door zelf je private keys te beheren heb je zeggenschap over je eigen geld en ben je beter bestand tegen financiële censuur.

Lees meer over:
Bitcoin Japan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties