Schrijver van ‘Rich Dad, Poor Dad’ nog altijd bullish over bitcoin

Investeerder, ondernemer en auteur van de bestseller "Rich Dad, Poor Dad", Robert Kiyosaki, heeft op Twitter de tijd genomen om de huidige situatie van de bitcoinmarkt te bespreken. Volgens Kiyosaki zijn de Amerikaanse Federal Reserve en de Treasury corrupte organisaties die zichzelf uiteindelijk zullen vernietigen.

Wachten op hertest van nieuwe bodem

Als het aan Robert Kiyosaki ligt heeft bitcoin de bodem nog niet bereikt. Waar hij dat precies op baseert is niet duidelijk, maar waarschijnlijk heeft het te maken met het huidige macro-economische klimaat waar we ons in begeven.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De inflatie staat wereldwijd op een recordhoogte en centrale banken doen er alles aan om die te temmen. Dat resulteert in hogere rentes en daar hebben de markten het vaak moeilijk mee.

Kiyosaki verwacht in ieder geval dat de bitcoin koers nog een daling gaat maken. Of we daarmee zakken naar de 20.000 dollar, 14.000 dollar, 11.000 dollar of zelfs de 9.000 dollar weet hij niet. Het behoort volgens Kiyosaki in ieder geval allemaal tot de mogelijkheden.

Peter Schiff verbaast over kracht bitcoin

Goldbug Peter Schiff is verbaasd over het feit dat bitcoin er nog altijd in geslaagd is om de koers van 30.000 dollar vast te houden. Daarbij plaatst hij uiteraard wel een aantal kanttekeningen.

Volgens Schiff gaat het namelijk om een zogenaamde 'bull trap' om meer investeerders in bitcoin te lokken en daarna de weg naar beneden weer te vervolgen.

Als dat gebeurt verwacht Schiff dat bitcoin uiteindelijk naar 10.000 dollar valt. Gezien zijn vele negatieve berichten over bitcoin is het duidelijk dat Schiff geen groot liefhebber van bitcoin is.

Zoon Spencer Schiff is grappig genoeg de complete tegenpool van zijn vader. Spencer Schiff is namelijk bitcoin maximalist en gaat op Twitter vaak de discussie aan met zijn vader, hetgeen vaak een grappig tafereel is.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....