Screenshot van 14 jaar geleden duikt op met uitleg over bitcoin

Het netwerk van bitcoin startte officieel op 3 januari 2009. Tijdens en kort na de start was er bijzonder weinig informatie te vinden.

De website bitcoin.org was een van de eerste bronnen over bitcoin. Een van de oudste screenshots ooit van een bitcoinwebsite is deze week 14 jaar oud.

In de begindagen van bitcoin kon je erg makkelijk geld verdienen. Tegenwoordig moet je van goede huize komen om winstgevend met miners aan de slag te gaan. Je hebt specifieke hardware nodig en het liefst spotgoedkope energie. Bij de start van het netwerk kon je echter met een oude laptop al meedraaien. Vroege bitcoiners konden 50 bitcoin verdienen door hun hardware mee te laten dingen om een nieuw block.

Hal Finney zag al vroeg de potentie van bitcoin. De ontwikkelaar bouwde tot aan zijn dood in 2014 mee aan bitcoin. Hij overleed in 2014 aan de gevolgen van ALS. Het is nog niet helemaal voorbij, want Finney is gecryopreserveerd door de Alcor Life Extension Foundation. De developer sprak over het energiegebruik van bitcoin en de mogelijkheid om met bitcoin miners je huis te verwarmen. Ook is de 'running bitcoin' tweet een populair stukje bitcoingeschiedenis.

De onderstaande voorspelling is voorlopig nog geen waarheid geworden.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)