SEC accepteert herindiening van bitcoin ETF aanvraag Bitwise

De Amerikaanse effectentoezichthouder heeft de aanvraag van Bitwise voor een spot bitcoin ETF officieel geaccepteerd.

Aanvulling op aanvraag 

De in San Francisco gevestigde vermogensbeheerder voor onder andere cryptovaluta diende in oktober 2021 voor het eerst een aanvraag in voor een spot bitcoin ETF. De Securities and Exchange Commission (SEC) keurde deze aanvraag af.

Op 28 juni deed Bitwise wederom een poging, maar ook deze herindiening was niet compleet (genoeg). Na enkele wijzigingen accepteert de toezichthouder de aanvraag nu wel. Dat betekent niet dat de indiening zélf is goedgekeurd, maar dat de SEC zich nu officieel gaat buigen over het verzoek tot goedkeuring.

In berichtgeving van de SEC is het volgende te lezen:

“Kennisgeving van indiening van een voorgestelde wijziging om aandelen van de Bitwise bitcoin ETP Trust te noteren en te verhandelen onder de New York Stock Exchange ARCA Rule 8.201-E, op commodity gebaseerde trustaandelen.”

De heraanvraag van Bitwise volgt op een groot aantal institutionele filings. Het begon op 15 juni allemaal met de spot bitcoin ETF van BlackRock. Namen als Fidelity, Invesco, WisdomTree, VanEck, Ark Invest, Valkyrie en dus ook Bitwise volgen in rap tempo. Een aantal van hen werd vrij snel teruggestuurd naar de tekentafel.

Onlangs maakte de Cboe ook al bekend een samenwerking aan te gaan met Coinbase voor een shared surveillance agreement met betrekking op de potentiële notering van vijf van de bovengenoemde aanvragen. Nu is ook de NYSE meegenomen in het proces, maar dan voor de aanvraag van BitWise.

Matthew Hougan, Chief Investment Officer van de vermogensbeheerder, vertelt:

“Je moet luisteren wanneer Blackrock op de markt komt, omdat ze de grootste ETF-uitgever ter wereld zijn, ze zijn altijd erg voorzichtig. Ik zou liegen als ik niet zou zeggen dat dat een belangrijk signaal was.”

Hougan kon niet ingaan op de specifieke details van de surveillance sharing agreement die zij hebben getekend. Hij bevestigt alleen dat een spot bitcoin ETF meerdere analyses moet omvatten.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Download onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsETF