SEC klaagt BKCoin aan voor fraude met $100 miljoen

De Securities and Exchange Commission (SEC) opent wederom de aanval op een cryptoscam. Deze keer gaat het om het in Miami gevestigde BKCoin, een zogenoemd Crypto Hedge Fund.

Aanklacht tegen cryptoscam

Volgens de aanklacht van de SEC is het fonds in in 2018 gelanceerd door medeoprichters Carlos Betancourt en Kevin Kang. Ze haalden maar liefst $100 miljoen op bij meer dan 55 investeerders. Ze zouden dit investeren in cryptovaluta.

Directeur Kevin Kang zette echter een ponzi-scheme op en gebruikte het geld voor eigen rekening. Eric Bustillo van de SEC vertelt:

“Zoals we beweren, hebben beleggers hun geld toevertrouwd aan de beklaagden om in cryptovaluta te handelen. In plaats daarvan hebben ze het geld verduisterd, valse documenten opgesteld en deden ze zelfs ponzi-achtige dingen.”

De aanklacht van de SEC tegen het in Miami gevestigde cryptobedrijf beweert dat BKCoin en haar directeur Kevin Kang enkele wetten schonden, waaronder de regels omtrent fraude.

BKCoin en Kang garandeerden beleggers dat het geld zou worden gebruikt om cryptovaluta te handelen, om vervolgens winst te genereren via aparte rekeningen en vijf privéfondsen. Daar was weinig van waar.

“Ponzi-achtige betalingen”

Kang en BKCoin zouden naar verluidt meer dan $3,6 miljoen hebben gebruikt om “ponzi-achtige” betalingen te doen om beleggers te financieren. Verder beweert de SEC dat Kang meer dan $371.000 “verduisterde” aan vakanties, tickets voor sportevenementen en een appartement in New York City.

BKCoin deed alsof haar fondsen een audit hadden ontvangen van een van de vier grote accountantsbureaus, maar ook daar was niets van waar. Het bedrijf en Kang kunnen een civiele boete verwachten, naast enkele “permanente bevelen”.

Let dus goed op: cryptobedrijven die met algoritmes of mooie termen beloven winst te maken met jouw fiatgeld zijn lang niet altijd legitiem. Doe goed onderzoek alvorens je geld overmaakt naar een onbekende (en ongeregistreerde) partij.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsscam