SEC: nieuwe dagvaarding voor bitcoinminer Marathon

Het Amerikaanse Marathon Digital heeft opnieuw een dagvaarding ontvangen van de Securities and Exchange Commission (SEC). Het heeft betrekking op een lopend onderzoek dat verband houdt met een faciliteit in Montana. De bitcoin miner moet zich verantwoorden voor het mogelijk breken van de wet.

De SEC wil “onderzoeken of er al dan niet sprake is geweest van schendingen van de federale effectenwetgeving”. Marathon zegt op zijn beurt dat het samenwerkt met de toezichthouder, zo meldt Bloomberg.

Marathon ontving in november 2021 een eerste dagvaarding van de SEC. Daarin stond onder meer in:

“Op 6 oktober 2020 is het bedrijf een reeks overeenkomsten aangegaan met meerdere partijen om een datacenter te ontwerpen en te bouwen voor maximaal 100 megawatt in Hardin, MT. In verband daarmee diende het bedrijf op 13 oktober 2020 een huidig rapport in op formulier 8-K. De 8-K onthult dat het bedrijf in transacties die vrijgesteld zijn van registratie onder sectie 4(a)(2) van de Securities Act of 1933, zoals gewijzigd, 6.000.000 aandelen beperkte gewone aandelen heeft uitgegeven.”

Kort gezegd, het bedrijf heeft overeenkomsten gesloten om een datacenter te bouwen en heeft aandelen uitgegeven in verband met deze transactie. De uitgifte van de aandelen was vrijgesteld van registratie onder de specifieke wetgeving die in de passage wordt genoemd.

Deze nieuwe dagvaarding is overigens ontvangen op 10 april, zo blijkt uit de bekendmaking van Marathon. De aandelen van Marathon sloten woensdag op $10,22, een stijging van ongeveer 9%. De aandelen zijn na beurs met 0,78% gedaald.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCminingSEC

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...