Disclaimer
Wanneer je via affiliate links in onze content een aankoop doet, kunnen wij een commissie verdienen zonder extra kosten voor jou. Door deze website te gebruiken ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

SEC overweegt rechtszaak tegen Dragonchain te laten vallen

SEC laat zaak vallen tegen Dragonchain 105

 

De SEC wil de rechtszaak tegen Dragonchain laten vallen, bijna een jaar na de aanklacht over een ICO uit 2017. De stap wijst op een veranderende houding van de toezichthouder tegenover crypto.

SEC zet juridische stap terug in Dragonchain-zaak

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft op 24 april bij een federale rechtbank in Seattle een gezamenlijk verzoek met Dragonchain ingediend om de rechtszaak tegen het project te beëindigen. De zaak draaide om een niet-geregistreerde ICO uit 2017 waarmee het bedrijf $16,5 miljoen ophaalde. In de aanvraag stelt de toezichthouder dat de “Crypto Task Force” van de SEC inmiddels voldoende voortgang heeft geboekt om de aanklacht niet verder door te zetten.

Een signaal van verandering?

Het is de zoveelste keer in 2025 dat de SEC een stap terugdoet in haar aanpak van cryptobedrijven. Eerder werden ook rechtszaken tegen onder andere Ripple, Coinbase en Kraken ingetrokken of stilgelegd. Sinds het aantreden van president Donald Trump in januari is de toon van de toezichthouder richting de industrie aanzienlijk milder geworden. Met de oprichting van de Crypto Task Force lijkt de nadruk te liggen op samenwerking en regulering in plaats van juridische confrontatie.

Heeft dit invloed op andere elementen van ICOs?

De rechtszaak tegen Dragonchain draaide om de verkoop van DRGN-tokens zonder registratie bij de SEC, een probleem dat na de ICO-boom van 2017 vaak werd aangepakt. Het negeren van deze kwestie kan een belangrijk precedent vormen: mogelijk zullen andere bedrijven met vergelijkbare dossiers, zoals die uit de ICO-periode, ook verlichting ondervinden.

Het is bijzonder opmerkelijk dat deze kwestie “met prejudice” wordt geseponeerd, wat inhoudt dat deze niet opnieuw kan worden geopend. Het wijst erop dat de SEC haar benadering van ICO’s aanzienlijk aan het wijzigen is.

Effecten op andere projecten

Voor projecten die jarenlang in twijfel stonden over de mogelijke vervolging, kan dit nieuws een verlichting bieden. De waarde van de DRGN-token nam na het nieuws met 95% toe, maar het token blijft meer dan 98% onder zijn recordhoogte van $5,46 uit 2018

De reactie op de koers laat echter zien hoe kwetsbaar de markt is voor signalen van versoepeling van de wetgeving.

Samenvatting

De beslissing van de SEC om de rechtszaak tegen Dragonchain te beëindigen, maakt deel uit van een bredere heroriëntatiepatroon. Hoewel de Amerikaanse toezichthouder eerder beroemd was om zijn strikte maatregelen tegen ICO’s, lijkt de nadruk momenteel te liggen op het formuleren van heldere richtlijnen. Hoewel dit voordelen kan opleveren voor innovatieve blockchainprojecten, roept het ook vragen op: wie heeft op dit moment nog recht op juridische vervolging en wie niet?

Dutch Blockchain Week - Grootste Web3 event van Nederland

Dutch Blockchain Week - Grootste Web3 event van Nederland

  • Dutch Blockchain Week 2025: 19-25 mei in Amsterdam.
  • Sprekers: Europese Commissie, BitMEX, Tether, ABN Amro, DNB.
  • Bitcoinmagazine.nl: Hoofdmediapartner met exclusieve updates.
  • Koop je DBW friend ticket met maar liefst 30% korting!
Wij hanteren een strikt redactioneel beleid dat gericht is op feitelijke nauwkeurigheid, relevantie en onpartijdigheid. Onze content, gecreëerd door vooraanstaande experts uit de industrie, wordt nauwgezet beoordeeld door een team van ervaren redacteuren om te zorgen voor naleving van de hoogste normen in rapportage en publicatie.

Door: Raul Gavira

Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....

Lees meer over DragonchainSEC
Array
(
    [0] => 219016
    [1] => 218092
    [2] => 218585
    [3] => 219625
    [4] => 219319
)