SEC stelt besluit over milieuvriendelijke Bitcoin ETF uit tot november

376 totale weergaven

De U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) heeft haar beslissing over een milieuvriendelijk Bitcoin Exchange Traded Fund (ETF) opnieuw uitgesteld, waardoor onzekerheid onder investeerders is ontstaan. Dit is het tweede uitstel en de nieuwe deadline is vastgesteld op 21 november 2024.

Waarom het uitstel?

Volgens een indiening op 4 september verklaarde de SEC dat er meer informatie nodig is over de milieueffecten van de voorgestelde ETF. Dit product, bekend als de 7RCC Spot Bitcoin and Carbon Credit Futures ETF, is ontworpen om een groenere oplossing te bieden voor Bitcoin-beleggingen door het compenseren van koolstofuitstoot gerelateerd aan Bitcoin mining.

Kenmerken van de milieuvriendelijke Bitcoin ETF

De ETF streeft ernaar om 80% van zijn vermogen toe te wijzen aan Bitcoin en 20% aan koolstoffutures. Koolstofkredieten zijn ontworpen om de uitstoot van broeikasgassen te compenseren via regelgevende systemen zoals het cap-and-trade programma van de Europese Unie.

Deze mix van activa is bedoeld als tegenwicht voor de bezorgdheid over het milieu rond mining van Bitcoin, dat berucht is om zijn hoge energieverbruik.

Beleggers in het ongewisse

De vertraging heeft geleid tot frustratie bij beleggers, vooral bij degenen die geïnteresseerd zijn in duurzame financiering. Velen zien milieuvriendelijke ETF’s als cruciaal voor een bredere acceptatie in de reguliere financiële wereld. Nu de SEC echter de tijd neemt, weegt de onzekerheid op zowel het beleggerssentiment als de marktstabiliteit.

Groeiende vraag naar duurzame cryptoprojecten

Bitcoin mining draagt bij aan ongeveer 1% van de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen, volgens het Internationaal Monetair Fonds. Milieuvriendelijke ETF’s zoals deze zouden een deel van die milieu-impact kunnen verminderen, waardoor cryptocurrency beter in de smaak valt bij klimaatbewuste beleggers.

Terwijl de SEC de milieu-implicaties van de milieuvriendelijke Bitcoin ETF blijft evalueren, blijven de markten in beweging. De groeiende interesse in duurzame cryptoprojecten benadrukt hun potentieel om de toekomst van de cryptocurrency ruimte te transformeren.

 

Lees meer over:
Bitcoin ETFETFSEC

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....