SHIB-koersdaling neemt af na 21% crash – wat gaat Shiba Inu doen?

13922 totale weergaven
shib koers

Shiba Inu (SHIB) is sinds het begin van deze maand met 21% gedaald, maar lijkt nu op het punt te staan om deze trend om te keren. Vandaag is SHIB met 2,1% gedaald naar $ 0,00002023 nadat de koers tijdens het weekend zijwaarts bewoog.

Nederlandse exchange met web3 wallet

OKX - trade meer dan 150 crypto’s

 • Nieuwe app en Web3 wallet in Nederland
 • Handel met andere traders
 • Verdien rente met crypto leningen
Let op: cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Doe je eigen onderzoek.

 

De Shiba Inu koers kan ook profiteren van een sterke toename in de burn rate die we dit weekend zagen. Daarnaast is Shiba Inu een van de altcoins die afgelopen week massaal uit exchanges is gehaald om (op lange termijn) in wallets op te slaan.

In dit artikel kijken we naar de huidige SHIB koers en wat Shiba Inu kan gaan doen deze week.

Einde van SHIB-downtrend in zicht – wat gaat Shiba Inu doen?

Shiba Inu is de afgelopen week met zo’n 12% gedaald in waarde, dit had onder andere te maken met financiële omstandigheden in de VS die druk uitoefende op de crypto markt. SHIB ervaarde hierdoor ook een daling in het aantal actieve adressen en het trading-volume.

Op langere termijn zit de Shiba Inu koers vast in een downtrend die zich afspeelt sinds maart, vanuit zijn piek van $ 0,00004500 naar een dal van $ 0,00001950 op vrijdag 14 juni. De SHIB koers lijkt nu te consolideren boven zijn 200-daagse moving average (blauw) rond $ 0,00001850.

Shiba Inu koers grafiek
Shiba Inu koers grafiek – TradingView

Daarnaast ligt de huidige Relative Strength Index (RSI) van SHIB op 34, vlak bij het ‘oversold’ niveau van 30. Vanaf dat punt zou de meme coin kunnen worden beschouwd als ondergewaardeerd, waardoor er een nieuwe golf van koopdruk kan ontstaan.

Daarnaast krijgt Shiba Inu ondersteuning van crypto whales, die niet alleen hun SHIB uit exchanges halen om mogelijk op lange termijn vast te houden, maar ook tokens burnen (uit de circulatie halen). Zo is de SHIB burn rate het afgelopen weekend met 685% gestegen vergeleken met de vorige week.

Hoewel de token burns geen directe invloed hebben op de koers, kunnen ze op lange termijn voor een ‘supply shock’ zorgen, doordat er meer vraag kan zijn dan aanbod. Dit zou ervoor kunnen zorgen dat SHIB dit jaar nog nieuwe pieken kan behalen en de komende maanden weer terug kan naar zijn piek van maart rond $ 0,00004500.

Op kortere termijn blijft de koers nog redelijk volatiel, met veel verkoopdruk op maandagochtend. Hierom kan Shiba Inu op lange termijn een goede investering zijn, maar zijn er voor winst op korte termijn mogelijk betere alternatieven.

Altcoins met meer potentie dan Shiba Inu

Op het moment heeft SHIB nog een marketcap van $ 11,8 miljard, wat het lastig maakt om op korte termijn veel winst te halen uit deze meme coin. Meme coins staan met name bekend om hun volatiliteit, iets wat momenteel niet het sterkste punt is voor coins zoals Dogecoin en Shiba Inu.

In dit artikel kijken we naar een aantal kleinere meme coins die kunnen meeliften op de populariteit van SHIB, maar hun eigen innovatieve concept hebben, waarmee ze een uitblinker kunnen worden. Deze meme coins zijn tijdelijk voor een lage prijs te koop in de presale, waardoor je na de eerste exchange listing al veel winst zou kunnen maken.

PlayDoge (PLAY)

PlayDoge (PLAY) is een Play-to-Earn ecosysteem dat de Shiba Inu hond gebruikt en hiervan een persoonlijk virtueel huisdier maakt, die je mee kunt nemen in verschillende arcade games. Het project combineert de nostalgie van Tamagotchi uit de jaren 90 met moderne technologie, zodat je geld kunt verdienen door te spelen.

Door voor je huisdier te zorgen en deze mee te nemen in games, verdien je PLAY-tokens als beloning. Als je hoog genoeg scoort, kom je op het scorebord terecht en verdien je extra tokens als beloning. Deze tokens kun je binnen het spel en de opkomende NFT-marktplaats gebruiken, maar ook verkopen of staken voor passief inkomen.

PlayDoge is iets meer dan twee weken geleden begonnen met zijn presale en heeft in deze korte tijd al ruim $ 4,6 miljoen opgehaald. Vandaag kun je PLAY kopen voor $ 0,00509 per token en vroegtijdig staken met een APY tot wel 164%. Na de presale zal PLAY gelist worden op exchanges en kan de prijs hiervan nog hoger worden.

Play-to-earn meme coin

PlayDoge - play-to-earn Doge familie meme

 • Gebaseerd op het legendarische Tamagotchi concept
 • Verdien extra $PLAY tokens via de game & staking
 • Ontwikkeld op de goedkope en snelle Binance Smart Chain
Let op: cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Dit is geen beleggingsadvies, doe je eigen onderzoek.

 

Base Dawgz (DAWGZ)

Een ander project wat de Shiba Inu mascotte op een creatieve manier gebruikt is de nieuwe Base Dawgz (DAWGZ). De presale van deze opkomende crypto meme is iets langer dan een week geleden begonnen en heeft nu meer dan $ 1,56 miljoen opgehaald, maar wat kun je met de DAWGZ token?

Wat dat betreft, is DAWGZ gewoon een leuke honden meme coin, maar met een kleine extra: Je kunt deze token namelijk op meerdere blockchains gebruiken. Base Dawgz gaat vanuit de Base blockchain op skydiving-avontuur en belandt zo op Ethereum, de Binance Smart Chain, Polygon, Avalanche en Solana.

Je kunt DAWGZ tijdens de huidige presale fase kopen voor $ 0,00502 per stuk en zult deze binnenkort kunnen staken. Hoe eerder je deelneemt aan de staking pool, hoe hoger je beloningen zullen zijn. Binnenkort zal DAWGZ worden gelanceerd voor een hogere prijs en kun je deze token verkopen met potentiële winst.

Multi-chain meme coin

Base Dawgz - base jumping meme coin over meerdere chains!

 • Beschikbaar op meerdere blockchains
 • Meme coin gebaseerd op base jumping
 • Onderdeel van legendarische dog meme coins
Let op: cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Doe zelf onderzoek.

 

WienerAI (WAI)

Als laatste hebben we geen Shiba Inu, maar een wienerdog, ook wel een teckel, die het leuke van meme coins combineert met krachtige AI-features. WienerAI (WAI) heeft al $ 5,89 miljoen opgehaald met zijn presale en nadert zijn laatste fase.

Hoewel de meme coin nog gelanceerd moet worden, is het team van WienerAI druk bezig met het lanceren van de eerste versie van zijn AI-trading tool. Deze AI helpt zowel beginnende als ervaren traders om meer geld te verdienen met crypto, door ze inzicht te geven, kleine crypto’s met potentie te vinden en ze te beschermen tegen MEV-aanvallen.

Deze indrukwekkende trading tool, in combinatie met de groeiende “Sausage Army” community, vergroot de verwachting dat WienerAI een groot succes zal worden. Je kunt vandaag nog WAI kopen voor $ 0,000719 per stuk en staken voor een APY van 193% voordat de meme coin wordt gelanceerd en in waarde kan stijgen.

Beste AI meme coin

WienerAI - deels worst, deels AI 100% crypto

 • Meme coin met unieke AI-functies
 • Direct na aankoop kun je de tokens staken
 • Sterke tokenomics voor uitrol na lancering
Let op: cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

 

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

Lees meer over:
meme coinsshibshiba inu

  Door: Bart Klammer

  Bart is een ervaren schrijver die erg veel waarde hecht aan feiten. Met meer dan 12 jaar schrijfervaring en kennis van de cryptowereld weet hij moeilijke materie simpel over te brengen. Zijn passie voor het schrijven van content, combineert hij met zijn fascinatie in blockchain technologie. Omdat de...