‘Crypto collapse’ zorgt voor sluiting van Silvergate Bank

Silvergate Capital Corporation, een crypto-vriendelijke bank, kondigde vandaag aan dat het stopt met haar diensten. Volgens het persbericht is dat het gevolg van recente ontwikkelingen in de sector en regelgeving.

De holding company van Silvergate Bank meldt dat een ordelijke afwikkeling van de bankactiviteiten en een vrijwillige liquidatie van de Bank de beste optie is. Het bedrijf werkt aan het behoud van de restwaarde van zijn activa, waaronder technologie en andere bezittingen.

Volgens het bedrijf omvat de liquidatie de volledige terugbetaling van alle deposito's. Het nieuws komt nadat Coinbase, de grootste Amerikaanse cryptocurrency exchange, aankondigde dat het betalingen met Silvergate Bank zal stopzetten.

Volgens senator Elizabeth Warren hebben laten banken als Silvergate zien waarom er te veel risico zit aan bitcoin en crypto. Warren stelde dat toezichthouders de tools moeten hebben om het bankwezen en de belastingbetalers te beschermen tegen het risico van crypto-fraude.

In een recente virtuele paneldiscussie met de titel "Confronting the Crypto Challenge: Learning From a Meltdown", benadrukte Warren dat relgevers de tools hebben om het bankwezen te beschermen en dat ze deze moeten gebruiken. Het Witte Huis heeft ook de situatie van de bank in de gaten gehouden en bevestigd dat ze zich bewust zijn van de problemen van de bank.

Naast de regelgevingsproblemen heeft Silvergate ook te maken gehad met de bear market in de cryptowereld. Om deze reden zal de bank ook stoppen met de Silvergate Exchange Network (SEN). Alle andere depositogerelateerde diensten blijven tijdens het liquidatieproces operationeel en klanten zullen worden geïnformeerd over eventuele verdere wijzigingen.

Het is onduidelijk hoeveel klanten Silvergate precies in de industrie heeft of had. Wel is helder dat zij voor veel bedrijven (met name in Amerika) een rol speelde. Veel van de bankdiensten voor doorsnee bedrijven zijn niet mogelijk voor bitcoinbedrijven. Silvergate sprong vroeg in dat gat, maar lijkt daar nu de tol voor te betalen.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...