Minder rijken in bitcoin door prijscrash: -75%

Door de implosie van de bitcoin koers is het aantal adressen met daarop 1 miljoen dollar fors afgenomen. Het gaat om een afname van ~80.000 adressen, een daling van 75%. Dat blijkt uit cijfers van BitInfoCharts, een site waarop de balansen van de grootste bitcoin adressen is te raadplegen.

Minder rijken in bitcoin

Niet achter ieder adres schuilt één persoon, maar je kunt met een beetje fantasie stellen dat er 80.000 bitcoin ‘miljonairs’ zijn gesneuveld in deze bearmarkt, die in november 2021 inzette. Op papier weliswaar, want je realiseert pas een verlies zodra je je bitcoin inwisselt voor dollars of euro’s.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ook bij de zogenaamde whales is er zwaar verlies geleden, in dollartermen. In november 2021 waren er nog 10.587 adressen met een minimaal adrestotaal van 10 miljoen dollar. Dat aantal is gezakt naar 4.342 stuks, ook een daling van 58%.

Daar staat tegenover dat er in de bearmarkt er ruim 13.000 adressen met daarop minstens 1 bitcoin zijn bijgekomen. Dat brengt het totaal aantal ‘wholecoiners’ op 860.000. Dat duidt op accumulatiegedrag – en DCA-gedrag tijdens de bearmarkt.

Minder rijken in bitcoin door prijscrash: -75%
bron: Glassnode

Ook het aantal adressen met daarop 0.1 bitcoin of meer is stijgende, zie de onderstaande grafiek. Ruim 250.000 adressen hebben nu 0.1 btc of meer aan hun balans toegevoegd de afgelopen 20 dagen. In totaal zijn er ~3,6 miljoen adressen op het netwerk met daarop 0.1 btc.

Minder rijken in bitcoin door prijscrash: -75%
bron: Glassnode

Bitcoin zit momenteel in de hoek waar de klappen vallen. Sinds de all-time high van $69.000 heeft zich een sterk dalende trend ingezet. Het ‘hawkish’ beleid van de Federal Reserve om de torenhoge inflatie te bestrijden leidt tot minder geld op de financiële markten.

Beleggers vluchten van risicovolle assets zoals bitcoin en aandelen naar de dollar. Voorlopig lijkt er geen einde in zicht, ook omdat de Fed zich als doel heeft gesteld om de inflatie te normaliseren naar ~2%.

Door de westerse sancties voor Rusland is er een sterke onzekerheid bestaan over de leverantie van olie en gas aan onder meer Europa. Dat drijft de energieprijzen nog verder op. Gunstig voor de olieproducerende landen, maar minder voor de landen die moeten importeren. Voorlopig lijkt er nog geen sprake van een ontkoppeling van bitcoin met de traditionele markten van aand

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens
langs in onze Telegram
chat
, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsupdate

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...