Smart Vaults biedt bitcoin voor testers

Het innovatieve Bitcoin multi-custody protocol, Smart Vaults, lanceert de BETA-versie van hun Testnet. Ze nodigen testers uit om het creëren en besteden van vaults te evalueren en belonen deze inspanning met 100.000 sats.

Het team achter Smart Vaults bouwt een portemonnee waarmee gebruikers zelf bepalen wie, hoe en wanneer ze hun Bitcoin uitgeven. Dit systeem verhoogt de veiligheid en herstelbaarheid van Bitcoin en opent nieuwe gebruiksmogelijkheden, zoals sociaal herstel met vertrouwde connecties, erfenis, tijdslot-gekoppelde bewaring, afnemende multi-handtekeningen en meer.

Smart Vaults gebruikt Nostr-relays om handtekeningverzoeken (PSBTs) op uitgavebeleid te coördineren.

Hoe werkt Smart Vaults?

Afhankelijkheden: Smart Vaults gebruikt standaard openbare relays/nodes, zoals de Nostr relay (strfry) voor gecodeerde berichtenuitwisseling tussen ondertekenaars en een Bitcoin core node. Het protocol is compatibel met openbare relays en laat ruimte voor niet-keten metadata, zoals aangepaste evenementtypes.

Evenementtypes: Smart Vaults introduceert diverse nieuwe soorten evenementen, variërend van 9288 – 9295, zoals gedeelde ondertekenaars, voorstellen en beleid/vaults. Meer details staan op hun Github-pagina.

Ondertekening: Smart Vaults biedt zowel een mobiele als een desktop app aan voor het ondertekenen van transacties. Beide apps verbinden met de web app via Nostr-Connect (NIP-46) en verwerken zowel Nostr- als Bitcoin-handtekeningen.

Release-informatie:

  1. De desktopapplicatie is nu beschikbaar in open BETA
  2. De iOS mobiele app lanceert in de tweede helft van augustus. Geïnteresseerden kunnen een DM sturen voor de wachtlijst
  3. De geavanceerde vault editor voor de webapplicatie komt uit in september

Testers met een iPhone/iOS en toegang tot een laptop/desktop kunnen deelnemen. De testsessie duurt ongeveer 30 minuten en de samenwerking verloopt via hun Telegram-kanaal. Aanmelden voor de wachtlijst en instructies zijn beschikbaar op de officiële Smart Vaults website.

Meedoen kan via deze link.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...