Solana en Cardano whale-activiteit: Een overzicht van recente ROI en belangrijke trends

475 totale weergaven

Solana (SOL) en Cardano (ADA) hebben recentelijk verhoogde whale activiteit gezien, wat suggereert dat er grote stappen in het verschiet liggen voor beide blockchain netwerken.

Whaleactiviteit Solana verhoogt vertrouwen

In september 2024 stegen de whale transacties op het Solana netwerk, waarbij grote houders (die tussen de 1 miljoen en 10 miljoen SOL bezitten) een sleutelrol speelden in de recente prijsbewegingen. Volgens Santiment is de prijs van Solana de afgelopen maand met 9% gestegen, terwijl het transactievolume met 33% toenam.

Solana’s total value locked (TVL) in decentralized finance (DeFi) is ook gegroeid naar $360 miljoen, wat duidt op een stijgende interesse van institutionele investeerders. Whales blijven zich ophopen nu Solana’s ecosysteem kracht toont, wat leidt tot voorspellingen van verdere prijsstijgingen in Q4 2024.

Cardano’s sterke staking en Whale-activiteit

Cardano, een leider op het gebied van staking, ziet even grote bewegingen van whales. Gegevens van IntoTheBlock geven aan dat grote adressen die tussen de 10 miljoen en 100 miljoen ADA bezitten, hun bezit in de afgelopen twee maanden met 5% hebben verhoogd. Dit komt omdat 63% van het totale aanbod van ADA gestaked is – een indrukwekkend aantal dat de status van Cardano als een zeer gedecentraliseerde blockchain versterkt.

Cardano’s deelnemers aan staking verdienen momenteel een gemiddelde jaarlijkse opbrengst van 4%, volgens Staking Rewards, en het netwerk heeft meer dan 3.000 actieve staking pools. Deze hoge deelname aan staking blijft grote investeerders aantrekken, wat bijdraagt aan de stabiliteit van Cardano.

ROI en toekomstperspectief

Solana heeft een year-to-date (YTD) rendement op investering van 547%, waarmee het beter presteert dan een groot deel van de markt, terwijl Cardano’s YTD ROI op 41% staat. Desondanks blijven beide netwerken een sterke deelname van whales zien, waarbij Solana’s DeFi groei en Cardano’s staking beloningen de institutionele interesse hoog houden.

Beide ecosystemen lijken klaar voor verdere groei nu de cryptomarkt het laatste kwartaal van 2024 nadert.

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....