Solana koers breekt door: Kan SOL $ 160 bereiken in juli?

2882 totale weergaven
Solana koers breekt door

De Solana koers lijkt op weg naar herstel, vooral na het nieuws over Mt. Gox. Een belangrijk teken van dit herstel is de grote hoeveelheid geld die door grote investeerders in Solana wordt gestoken. Dit geeft een positief beeld voor de Solana koers, dat in juli mogelijk op weg is naar $ 160.

Meer investeringen in Solana dan in Ethereum

In de week tot 5 juli kregen Solana fondsen $ 16,30 miljoen aan investeringen, terwijl Ethereum $ 10,20 miljoen kreeg. Dit brengt de totale investeringen in Solana dit jaar op $ 57 miljoen. Ethereum daarentegen heeft dit jaar $ 15 miljoen aan investeringen verloren, volgens CoinShares.

Ondanks zorgen over een mogelijke grote verkoop van Bitcoin (BTC) door de Mt. Gox beheerder en de Duitse overheid, kiezen investeerders toch voor Solana. De crypto markt daalde met 11,28% in de week tot 5 juni, en SOL verloor 10,25%. Toch blijft de interesse van grote investeerders in Solana sterk.

Kan de Solana koers stijgen naar $160?

James Butterfill van CoinShares zegt dat investeerders de dip zien als een koopkans. Dit toont vertrouwen in een toekomstig herstel van de markt. Solana heeft een sterke band met de algemene cryptomarkt (0,75 van een perfecte score van 1), wat de verwachting van herstel ondersteunt.

Een belangrijke reden voor de toenemende investeringen is de verwachting dat de Federal Reserve in september de rente met 0,25% zal verlagen. Op 8 juli was de kans hierop 72,5%, tegen 46,6% een maand eerder, door tragere aanwervingen zoals blijkt uit de Amerikaanse werkgelegenheidsgegevens van 25 juli.

Solana koers analysis

Na het werkgelegenheidsrapport daalden de rendementen op kortlopende Amerikaanse staatsobligaties, waardoor beleggen in obligaties minder aantrekkelijk werd. Hierdoor richtten investeerders zich meer op risicovollere activa zoals aandelen en cryptocurrencies, waaronder Solana. Dit heeft bijgedragen aan de sterke instroom in Solana fondsen.

Technisch gezien test SOL momenteel een steunlijn rond $ 128, samen met het 200-daags exponentieel voortschrijdend gemiddelde (200-daags EMA). Een mogelijke terugkaatsing vanaf deze steun kan Solana naar de volgende weerstandsniveau van $ 160 brengen, wat overeenkomt met het 0,382 Fibonacci-retracementniveau.

Lees meer over:
solana koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...