Gaat Solana nummer 3 crypto worden in 2024? Raoul Pal denkt van wel

3278 totale weergaven
solana

Solana (SOL) is hard op weg om dit jaar de derde grootste cryptocurrency te worden, na Bitcoin en Ethereum. De interesse in Solana is enorm, vooral sinds VanEck een aanvraag heeft ingediend voor de eerste Solana ETF.

Solana ETF kan SOL koers verder brengen

Tristan Frizza, de oprichter van Zeta Markets, vertelde: “Hoewel de goedkeuring van een SOL ETF even kan duren, zal de positieve blik op het Solana ecosysteem zeker meer interesse en gebruik blijven aantrekken. Ondanks recente marktfluctuaties ziet de algemene crypto markt er sterk uit, en ik verwacht een bull-rally in het derde kwartaal.”

Ondanks dat grote financiële instellingen zoals JPMorgan twijfelen over de goedkeuring van de Solana ETF, reageert de markt positief. De Solana koers is deze week gestegen, zelfs toen andere cryptocurrencies daalden.

ARK 21Shares heeft ook een aanvraag ingediend voor een Solana ETF, met de voorwaarde dat de ETF wordt beëindigd als Solana ooit door de SEC als een effect wordt beschouwd.

Solana leidt de “banana zone”

Raoul Pal, een bekende crypto analist en voormalig Goldman Sachs-directeur, is ook optimistisch over Solana. In een recente video voorspelde hij dat Solana de volgende groeifase in de cryptomarkt, de “banana zone,” zal leiden. Dit is een lange periode van constante groei.

Raoul legde uit: “Wanneer komt de banana zone? Ik denk dat het binnenkort is, en Solana gaat het leiden. Geduld is nodig, want deze ontwikkelingen komen niet direct, maar als ze komen, kunnen ze levensveranderend zijn.”

Zijn vertrouwen in Solana is gebaseerd op belangrijke ontwikkelingen binnen de Solana blockchain. Eén daarvan is NFT-compressie, waarmee grootschalige NFT-transacties goedkoop kunnen worden uitgevoerd. Dit opent nieuwe mogelijkheden voor NFT’s, zoals ticketverkoop en derivatencontracten, waardoor Solana een veelzijdig platform wordt.

Een andere innovatie is Firedancer, wat Raoul heeft overtuigd om zwaar in Solana te investeren. Hij zei: “Firedancer was de doorslag voor mij, waardoor ik volledig in Solana ben gegaan. Momenteel is 90% van mijn crypto-portfolio, wat 100% van mijn liquide vermogen is, geïnvesteerd in Solana.

Dit lijkt misschien onverstandig voor sommigen, maar ik geloof dat het concentreren van mijn investeringen in een gecorreleerde markt de juiste strategie is.”

Lees meer over:
solana etfsolana koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...