Sovryn organiseert hackathon met $500.000 aan prijzengeld om DeFi naar Bitcoin te brengen

599 totale weergaven
|

DeFi en bitcoin zijn een combinatie die nog niet van de grond is gekomen. Vooralsnog gebeurt het gros van die tak van de industrie plaats op de blockchains van Ethereum en Binance. Sovryn heeft nu een initiatief gestart om bitcoin en DeFi dichter tot elkaar te brengen.

Sovryn heeft nu aangekondigd een hackathon te organiseren om hun DeFi platform te promoten. Op het platform van Sovryn kan je onder andere non-custodial bitcoin lenen en aan margin trading doen zonder tussenpersonen. In samenwerking met Gitcoin geeft Sovryn in totaal voor $500.000 aan prijzengeld weg aan de winnaars.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De term DeFi staat voor decentralized finance. Het is een marketingterm en buzzword geworden waar een groot deel van de industrie vol voor gaat.

DeFi protocol van Sovryn

In 2020 kwam het DeFi protocol van Sovryn uit als een manier om DeFi aan de bitcoin blockchain te verbinden. Het platform is gebouwd op het Rootstock (RSK) platform, een sidechain gekoppeld aan bitcoin dat uitgebreidere smart contracts ondersteunt.

Het doel van de hackathon is om goede projecten en teams in kaart te brengen die het idee van smart contract op bitcoin naar een hoger niveau kunnen tillen.

Op dit moment hebben handelaren voor $55 miljoen aan assets in het protocol van Sovryn zitten. Dat is een schijntje vergeleken met de $66 miljard die in heel DeFi zit, maar het is een begin.

Het platform wordt door steeds meer bedrijven, projecten en individuen gebruikt en het ecosysteem lijkt met de hackathon klaar voor een nieuwe sprong in de gebruikersaantallen.

Combinatie bitcoin en DeFi de toekomst?

Wat DeFi precies naar bitcoin gaat brengen is niet helemaal duidelijk. Vooralsnog is het op Ethereum vooral het lenen en uitlenen van dollars om in alle ERC-20 tokens te stappen en speculeren in de vele decentrale casino's die het platform rijk is.

Dat is op de korte termijn leuk en kan voor enorme winsten zorgen voor handelaren, maar op de lange termijn moet de waarde ervan zich nog laten zien. Voor het verhandelen van aandelen en andere assets die aanspraak maken op iets in de echte wereld heb je nog altijd een tussenpersoon nodig.

Persoonlijk ben ik nog niet overtuigd van DeFi en zie ik de toegevoegde waarde niet ten opzichte van bestaande financiële platforms waar ik aandelen en andere financiële producten koop.

Lees meer over:
decentralisatieEthereum

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....