Square verkocht $2,7 miljard aan Bitcoin in het tweede kwartaal

Fijne cijfers vanuit Square. De betaalprovider van Twitter oprichter Jack Dorsey heeft in het tweede kwartaal 2,72 miljard dollar aan inkomsten gehaald uit de verkoop van bitcoin.

Bitcoin verkoop via Cash App

Deze verkoop vindt plaats via de mobiele Cash App, vooral populair onder millennials en jongeren. De bruto winst kwam uit op 55 miljoen dollar, een toename van 300% ten opzichte van het tweede kwartaal van 2020.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ten opzichte van het vorige (eerste) kwartaal is er sprake van een lichte omzetdaling, die Square toeschrijft aan de relatief lauwe markt sinds medio mei tot eind juni.

In kwartaal één maakte Square namelijk nog 75 miljoen dollar aan bruto winst en kwam de totale omzet op 3,51 miljard dollar.

Overname Afterpay

Dan is er nog het nieuws dat het de Australische betaalprovider Afterpay voor 29 miljard dollar inlijft. Dit bedrijf is ook genoteerd aan de Australia Stock Exchange.

Het bedrijf heeft 16,2 miljoen unieke gebruikers en deze krijgen ook de mogelijkheid om via de Cash App bitcoin te gaan kopen.

Square heeft ook bitcoin op haar balans en deze heeft een boekwaarde van 281 miljoen dollar. Nog altijd 127 miljoen dollar meer dan de originele koopsom van vorig jaar.

Via kanalen als Cash App kunnen met name Amerikanen hun bitcoin kopen en daarmee concurreert Square met Coinbase en Kraken. Square gaat een native bitcoin wallet ontwikkelen voor haar klanten.

Je kunt er als gebruiker ook voor kiezen om je bitcoin in eigen beheer te nemen via een hardware wallet.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...