Stablecoin ratio op Bitfinex verklapt mogelijke bullrun

Zit er een grote “bull move” aan te komen voor bitcoin? Kijken naar de “koopkracht van stablecoin” zou dat zomaar het geval kunnen zijn.

Stablecoins tegenover bitcoin

On-chain analist Cole Garner pakt de stablecoin reserve ratio’s van Bitfinex erbij. Dit getal staat nu op het hoogste punt sinds eind 2022. Op X schrijft hij:

“De bitcoin-naar-stables ratio op Bitfinex ontploft voorafgaand aan elke grote bullish prijsbeweging. Het is een belangrijke leading indicator.”

Deze uitspraak is gebaseerd op de SSR-indicator, de stablecoin supply ratio. Je kunt per beurs de marktkapitalisatie van bitcoin delen door die van alle stablecoins die er gestald staan. Door dit te doen, krijg je een waarde die aangeeft hoeveel droog kruit er langs de zijlijn klaar staat om mogelijk in bitcoin te stappen.

Hoe hoger de ratio, hoe sterker stootkracht van de stablecoins kan zijn. Hoe lager de ratio, hoe minder impact de dollartokens kunnen hebben.

Terugkijkend naar de afgelopen jaren, steeg bitcoin telkens fors nadat de ratio hard omhoog schoot (zie de gele vlakgrafiek). Zowel in mei 2020, oktober 2020, september 2021 en eind 2022 was dit het geval.

Stablecoin ratio op Bitfinex verklapt mogelijke bullrun

En inderdaad: de ratio staat voor het eerst sinds begin dit jaar weer erg hoog. Begin 2023 begon bitcoin te stijgen vanaf de ~$16.000 tot de dubbele koerswaarde. Het lijkt een patroon te zijn dat telkens weer terugkomt.

Maar let op: het verleden is geen garantie van de toekomst. Pin je dus niet op dit soort analyses vast en zie het niet als beleggingsadvies. Er zijn immers ook altijd analisten die het tegenovergestelde voorspellen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsbullmarkt

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...