Stablecoin USDC minder populair

Stablecoin USDC minder populair

USDC heeft 10 miljard dollar aan marktwaarde moeten inleveren afgelopen twee weken. De stablecoin van de bedrijven Circle en Coinbase is minder populair.

"Het lijkt erop dat de gebeurtenissen van begin maart het vertrouwen van investeerders en -handelaren in de betrouwbaarheid van de stablecoin hebben geschaad, ondanks dat Circle volledige aflossingen zonder vertragingen voor USDC aanbiedt", zegt Steven Zheng, onderzoeksdirecteur bij The Block.

In maart moest de Amerikaanse overheid garant staan voor alle tegoeden van het failliete Silicon Valley Bank (SVB). Ook de 3,3 miljard dollar die Circle bij SVB zijn 'gered', maar het imago liep een deukje op want USDC was tijdelijk losgekoppeld van de dollar en de dekking zakte naar 87%. Dit terwijl iemand een stablecoin juist gebruikt vanwege de 'stabiliteit'.

Uit data van The Block blijkt dat Circle netjes zijn verplichtingen nakomt. De afgelopen 24 uur is er 463 miljard dollar netto afgelost, dat betekent dat houders van USDC deze inwisselen voor Amerikaanse dollars.

Marktwaarde USDC daalt 10 miljard dollar in twee weken

Vorige week uitte Allaire zijn zorgen op Twitter, waarin hij zegt dat er minder risicobereidheid is in de markt door de onrust bij Amerikaanse banken en het beleid van de Federal Reserve. In zijn ogen heeft USDC nooit gefaald voor de stresstesten van de afgelopen weken.

Lees meer over:
Bitcoin markt stablecoin USDC

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties