Steekproef onder ruim 2.000 Russen; 28% kocht al eens bitcoin of altcoins

Uit een recent onderzoek in Rusland blijkt dat de meeste burgers nog geen cryptocurrency’s hebben gekocht.

Steekproef in Rusland

De enquête is gedaan door Tangem, een in Zwitserland gevestigd bedrijf dat een cryptowallet maakt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ongeveer 2.100 respondenten namen deel aan de steekproef. Het blijkt dat 72% van hen nog nooit bitcoin of altcoins heeft gekocht. Daarmee komt het er op neer dat 28% dat wél eens heeft gedaan.

Steekproef onder ruim 2.000 Russen; 28% kocht al eens bitcoin of altcoins

Uit de peiling blijkt wel dat een groot deel van de bevolking wel oren heeft om potentieel in cryptovaluta te stappen. Maar liefst 31% geeft aan wel bereid te zijn om het komend half jaar cryptocurrency’s te kopen.

30% geeft aan helemaal geen plannen te hebben om bitcoin te kopen. De resterende 39% is nog onzeker over hun standpunt wat betreft digitale activa.

Verder blijkt dat 46% van de ondervraagden een positieve visie over crypto’s heeft, terwijl ook 46% negatief is. 8% is neutraal.

NGU!

Ondanks dat Rusland getroffen is door sancties op de betaalinfrastructuur van SWIFT, is dit niet de reden waarom met geïnteresseerd is (geraakt). Bij maar liefst 44% is het de number-go-up technologie die zijn werk doet: ze willen met bitcoin geld verdienen.

Van de mensen die het níet in bitcoin zien zitten, geeft 68% aan dat ze een dekking missen.

Andere landen

Uit een steekproef van Finder blijkt dat 13% van de Amerikanen bitcoin of altcoins heeft. In Spanje is dit percentage 7% en in Nederland staat de adoptiegraad naar verluidt op 12%.

Let wel op: het blijven altijd steekproeven en als je meerdere onderzoeken over dezelfde landen naast elkaar legt, komen er vaak andere percentages naar boven. Wat betreft Amerika noemt de Bank of America bijvoorbeeld een percentage van 15%, terwijl de Quinnipiac University op 26% uit kwam.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan ook eens langs in onze Telegram chat, en download daarnaast vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsRusland