Rusland publiceert wet over betalingen met bitcoin

Bitcoin gebruikers in Rusland krijgen het moeilijker. President Vladimir Putin zette zijn handtekening onder een wet voor het gebruik van bitcoin als betaalmiddel. En je kunt het wel raden: dat zijn geen positieve regeltjes.

Het wetsvoorstel is te vinden op de overheidswebsite van de Russen. Het is uiteraard in het Russisch, dus we moeten het doen met Google Translate.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

“Het is verboden om digitale financiële activa over te dragen of te accepteren als tegenprestatie voor goederen, werk, verleende diensten, evenals op enige andere manier die het mogelijk maakt betaling voor goederen (werken, diensten) door een digitaal financieel actief te aanvaarden, tenzij anders bepaald door federale wetten.”

De strekking is helder: even onderling je geldzaken regelen met bitcoin is niet de bedoeling.

Rules for thee and not for me

Dit soort ontwikkelingen zijn logisch. Bitcoin is een open geldnetwerk. De meeste landen willen zoveel mogelijk controle op de geldstromen. Naast de lokale markt is het men vooral te doen om controle van de geldstromen naar buiten toe. Kapitaalvlucht is een groot risico.

Het is niet dat er niets gebeurd rondom bitcoin in Rusland. Het land is gigantisch groot en heeft tal van energiebronnen. Dat lijkt een goede combinatie voor bitcoin miners. De op twee na grootste olieproducent in Rusland gaat samenwerken met een bitcoin mining bedrijf. Het gaat hier niet om een grootschalig project, maar wel om serieuze experimenten.

Saillant detail: de samenwerking is met BitRiver. Die laatste staat op een zwarte lijst in de VS. En dat feit zorgde weer problemen bij een Amerikaanse partij genaamd Compass Mining. Een deel van hun hardware stond (of staat) in Siberië én ze werkte ook samen met BitRiver.

Ook is er over de jaren heen wel eens gehint naar het gebruik van cryptocurrency om olie te betalen. De Russische minister van financiën wil daar echter publiekelijk niets van weten: ‘geen plek voor bitcoin in oliehandel‘. De Moscow Stock Exchange overweegt op haar beurt weer wél iets met bitcoin te doen.

Er kan met bitcoin geëxperimenteerd worden binnen Rusland. Maar als het gaat over persoonlijke transacties van de gemiddelde burgers, dan wordt dat een lastig verhaal. Er is niets wat je tegenhoudt om het netwerk van bitcoin te gebruiken, het protocol erkent geen nationaliteiten. Het netwerk beschermt je echter niet tegen de gevolgen in de grote boze buitenwereld.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsRusland

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Nieuws
Bitcoin uitvinder Satoshi in emails: “Fiat valuta schenden het vertrouwen van mensen”

Recent vrijgegeven e-mails van Satoshi Nakamoto vanaf mei 2009 tonen aan dat de uitvinder van...

Nieuws
Analist: Laatste Grote Kans om Bitcoin (BTC) en Ether (ETH) te kopen Voor Bull Run

Een populaire analist denkt dat investeerders nog één laatste kans hebben om bitcoin (BTC) en...

bitcoin etf Bitcoin
Carson Group Stelt Nu 4 Bitcoin ETF’s Beschikbaar aan Beleggers

Carson Group, een grote vermogensbeheerder, breidt zijn investeringsaanbod uit door vier grote bitcoin ETF's beschikbaar...

Bitcoin lightning netwerk Bitcoin
Bitcoin’s Schaalbaarheidsproblemen: Is het Lightning Netwerk de Oplossing of het Probleem?

Het lightningnetwerk kwam naar voren als een veelbelovende oplossing voor de schaalbaarheidsproblemen van bitcoin, door...

stablecoins Data en Analyse
Marktdominantie Stablecoins Zakt naar Historisch Laag Niveau Sinds 2021

Stablecoins hebben in het afgelopen jaar snel aan belang gewonnen. Deze cryptocurrency's, ontworpen om een...

Lees meer