Stellar versterkt blockchain beveiliging door Blockaid integratie

284 totale weergaven
|

 

Stellar heeft een belangrijke stap gezet in het versterken van de beveiliging binnen haar ecosysteem door het integreren van Blockaid’s geavanceerde Onchain Detection and Response (ODR) technologie.

Geavanceerde beveiliging voor Stellar Wallets

Blockchain beveiligingsbedrijf Blockaid brengt zijn expertise naar het Stellar netwerk door zijn ODR technologie te integreren in Lobstr en Freighter.

De CEO van Blockaid, Ido Ben Natan, benadrukte de missie van het bedrijf om Web3 gebruikers te beschermen door te stellen dat Blockaid gebruikers in real-time waarschuwt voor gevaarlijke transacties, decentralized applications (dApps) of tokens.

Deze proactieve aanpak maakt snelle interventies mogelijk en voorkomt dat gebruikers het slachtoffer worden van kwaadaardige aanvallen.

Blockaid’s beveiligingstechnologie wordt vertrouwd in de hele blockchainindustrie, met Coinbase, Metamask en 1inch onder haar partners.Het heeft meer dan 4,5 miljard transacties gescand en potentiële verliezen van meer dan $4 miljard voorkomen.

Stellar’s streven naar meer innovatie

Stellars integratie van de beveiligingsfuncties van Blockaid is slechts een van de vele recente ontwikkelingen binnen het netwerk. In augustus 2024 werkte Stellar samen met Europese fintech bedrijven om EURT, een euro-pegged stablecoin, opnieuw te introduceren op zijn blockchain.

Deze stap was onderdeel van de bredere strategie van Stellar om zijn DeFi- en betalingsinfrastructuur uit te breiden en zichzelf te positioneren als een belangrijke speler in de snelgroeiende stablecoin-markt in Europa, vooral onder het gunstige regelgevingsklimaat dat is gecreëerd door de Markets in Crypto-Assets (MiCA) regelgeving.

Daarnaast wordt de blockchain van Stellar vaak geprezen om zijn efficiëntie. Door gebruik te maken van het Federated Byzantine Agreement (FBA) algoritme voor consensus, verwerkt Stellar transacties veel sneller dan populairdere netwerken zoals Bitcoin.

Deze snelheid en efficiëntie maken het bijzonder aantrekkelijk voor financiële toepassingen, waaronder grensoverschrijdende betalingen en tokenization van activa.

Versterking van Stellars DeFi- en betalings-ecosysteem

Door de beveiligingsfuncties van Blockaid te integreren, blijft Stellar zijn positie als betrouwbaar blockchainplatform voor decentralized finance (DeFi) en betalingen versterken.

De toevoeging van real-time beveiligingswaarschuwingen vergroot het vertrouwen tussen gebruikers en partners, waardoor het een veiligere omgeving wordt voor zowel particuliere als institutionele deelnemers.

De focus van Stellar op veiligheid, efficiëntie en innovatie zal de groei waarschijnlijk verder aanwakkeren naarmate het bedrijf nieuwe initiatieven blijft ontplooien, partnerschappen versterkt en zijn rol in het zich ontwikkelende blockchainlandschap uitbreidt.

Nederlandse exchange met web3 wallet

OKX - trade meer dan 150 crypto’s

  • Nieuwe app in Nederland
  • Handel met andere traders
  • Verdien rente met crypto leningen
Let op: cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Doe je eigen onderzoek.

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....