Technische indicatoren Bitcoin kunnen short squeeze veroorzaken

794 totale weergaven

De technische indicatoren van bitcoin “verbeteren”, wat volgens één analist betekent dat een short squeeze weleens “onvermijdelijk” kan zijn. Het gaat om de populaire Markus Thielen, die in zijn meest recente rapport van 21 augustus spreekt over de potentie van een short squeeze.

Bodem voor de Relative Strength Index van bitcoin

Eén van de indicatoren die Markus Thielen is opgevallen is de Relative Strength Index (RSI) van bitcoin, die een bodem lijkt te vinden. De RSI meet de snelheid en verandering van de prijsbewegingen om te identificeren of een asset overgekocht of oververkocht is.

De huidige RSI van bitcoin ligt op 61,13 punten uit een totale mogelijke score van 100 en is sinds 21 juli met 8% gedaald.

Wat dat betreft is er weer ruimte om te groeien voor bitcoin. Meestal betekent een hoge RSI namelijk dat bitcoin op of rond een koerstop zit. Nu is er sprake geweest van een soort “reset” en kunnen we dus weer voorzichtig omhoog kijken.

Dit geeft geen garantie op het vervolgen van de bullmarkt, maar maakt het in theorie wel mogelijk dat we vanaf hier weer stappen gaan zetten.

Short squeeze aanstaande?

Markus Thielen is niet de enige analist die over een short squeeze speculeert. Ook Mister Crypto deelt op Twitter optimisme over een mogelijke short squeeze, die over het algemeen behoorlijk grote koersexplosies opleveren voor bitcoin.

“Een gigantische bitcoin short squeeze is onvermijdelijk”, aldus Mister Crypto.

Thielen legt uit dat hij niet denkt dat de markt “enorm short” zit, maar dat shorts wellicht “geforceerd zijn om hun posities te dekken” vanwege betere kansen voor Donald Trump om de verkiezingen te winnen.

Hij gelooft dat de markt op een kantelpunt staat en wacht met smart op de beslissing van de Amerikaanse centrale bank over het al dan niet verlagen van de rente in september. “Zo’n bericht kan een rally in de aandelenmarkten veroorzaken, waarin bitcoin waarschijnlijk zal volgen”, aldus Thielen.

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....