Ted Cruz zegt dat hij een 'groot voorstander' is van Bitcoin-mining

Ted Cruz zegt dat hij een 'groot voorstander' is van Bitcoin-mining

Verschijnend op Fox News Radio, zei de senator uit Texas dat bitcoin mining goed is voor het stroomnetwerk van zijn staat. Dat meldt Decrypt op zijn site. De bitcoin miningindustrie in Texas heeft het geluk de steun te hebben van senator Ted Cruz.

Cruz, die in februari zijn terugtrekking uit de Republikeinse presidentsrace aankondigde, is deze week te gast op Fox News Radio en prees de voordelen van bitcoin mining voor de Lone Star-staat.

Met betrekking tot hoe bitcoin kan helpen bij energienetwerken tijdens periodes van extreem weer, zegt de Republikein: "Ik ben een groot voorstander van bitcoin-mining en cryptocurrency."

"Bitcoin-mining kan de veerkracht van het netwerk vergroten," zegt de senator, waarbij hij uitlegt hoe machines gemakkelijk zijn uit te schakelen in "tijden van crisis" en zo "noodreservoirs van stroom" kunnen zijn.

Texas heeft momenteel te maken met slecht weer. Met de op een na warmste zomer ooit geregistreerd, moest het lokale elektriciteitsnetwerk van de staat, dat stroom levert aan 25 miljoen Texanen, ongeveer 90% van de staat, noodmaatregelen implementeren.

Deze maatregelen betekenden dat bitcoin miners hun energieverbruik moeten beperken, wat miljoenen dollars aan inkomsten oplevert voor sommige mijnbouwbedrijven vanwege de manier waarop hun energieaankoopovereenkomsten met het nutsbedrijf functioneerden.

Lees meer over:
Bitcoin mining

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties