Tel Aviv Stock Exchange gaat bitcoinhandel aanbieden

De Tel Aviv Stock Exchange (TASE) wil starten met het aan bieden van bitcoinhandel. Het gaat om specifiek te zijn om diensten voor financiële instellingen. Banken zijn uitgesloten.

TASE hoopt op deze manier te voldoen aan de groeiende vraag. Dat is te lezen in hun persbericht. Banken worden dus uitgesloten van de diensten, maar brokers, consultants, investeerders of andere partijen kunnen straks wel aan de slag met bitcoin. TASE is de enige openbare effectenbeurs in Israël.

Het gaat voorlopig nog om plannen. Er is nu ruimte om te reageren op het voorstel. Uiteindelijk komen de plannen voor te liggen bij de raad van bestuur, zij moeten goedkeuring geven.

Financiële instellingen kunnen dan via gelicenseerde traders en custody partners diensten aanbieden aan hun klanten. In de praktijk moet dat meer bedrijven in staat stellen om diensten rondom bitcoin en ‘digitale assets’ op te zetten.

Het is bij dit soort producten altijd de vraag of en hoe mensen het gaan gebruiken. We zijn op de redactie niet bekend met het bitcoin ecosysteem in Israël, maar wereldwijd zijn er tal van manieren om aan bitcoin te komen of er in te handelen. Partners van de Tel Aviv Stock Exchange die dat nog niet kunnen of willen, kunnen binnenkort mogelijk bij hen terecht.

Poll

Zou jij in bitcoin willen handelen op een aandelenbeurs?Lees meer over:
Bitcoin nieuwsIsraël

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...