Grote bank in Israël start met diensten rondom bitcoin

Een van de grootse banken in Israël gaat bitcoinhandel faciliteren. Leumi gaat bitcoin handel bieden aan hun klanten. Het is de eerste grote Israëlische bank die deze stap zet. Dat meldt Reuters.

De bank heeft een digitaal platform genaamd Pepper Invest. In samenwerking met het Amerikaanse bedrijf Paxos wil de bank een graantje meepikken van de interesse in bitcoin. Naast bitcoin kunnen klanten ook ether kopen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Om te beginnen moet je minstens 50 Israëlische sjekel investeren (dat is omgerekend zo’n 14 euro). Een relatief klein bedrag. Via Pepper Invest kunnen klanten vervolgens hun bitcoin kopen, vasthouden en verkopen.

Leumi geeft opvallende redenen aan om gebruik te maken van hun diensten: ze regelen alvast de belasting voor je met de belastingdienst. En last but not least, je hoeft geen wallet meer te downloaden, dat is blijkbaar risicovol.

Banken en bitcoin

Bitcoin is een open geldnetwerk. Dat betekent dat iedereen er gebruik van kan maken. En ondanks alles is het ook nog relatief nieuw, zeker in de wereld van banken. Een aantal jaar geleden was bitcoin nog een vies woord voor de meeste banken. Nu zie je wereldwijd steeds meer banken iets met bitcoin doen.

Deze keer is het de beurt aan Leumi met het faciliteren van handel voor hun klanten. Je hebt banken die specifiek alleen bitcoin futures aanbieden voor rijke klanten, of kleine neobanken die juist zoveel mogelijk functies van een broker of cryptobeurs willen overnemen.

Het kost banken niet de kop als ze experimenteren met bitcoin. En zij zien ook wel dat er dagelijks voor miljarden dollars wordt verstuurd en gehandeld op de grote cryptobeurzen. Een commerciële bank wil in principe gewoon geld verdienen. Met de juiste diensten rondom bitcoin kan dat ook zeker.

Het ‘nadeel’ aan bitcoin voor de gemiddelde bank is dat je als gebruiker meer keuze hebt. Je hebt geen traditionele bank nodig om grote bedragen op te slaan. Ook kun je voor de handel bij tal van bedrijven of platformen aankloppen. Het monopolie op geldbeheer is weg.

Lees meer over:
bankBitcoin nieuwsIsraël

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...