Tesla aandeelhouder wil geld steken in Canadese Bitcoin ETF’s

Investeringsfondsen zoeken allerlei manieren om exposure te krijgen in bitcoin of andere cryptocurrency's.

Ze beheren geld voor anderen en zoeken immers naar het hoogste rendement per dollar.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Zo ook ARK Invest, een vrij bekend fonds onder leiding van bitcoinstier Cathie Wood. Ze staan bekend als aandeelhouder van onder meer Tesla, Zoom, Spotify maar ook Coinbase en Square met bijna 53 miljard dollar onder beheer.

Ook op de bitcoin markt roeren ze zich door groots te beleggen in bijvoorbeeld het Grayscale Bitcoin Trust.

Maar Wood wil haar scope verbreden en ook geld kunnen steken in Canadese Bitcoin exchange traded funds (ETF's).

ARK wil geld steken in Bitcoin ETF's

Door middel van een ETF heb je exposure in de prijsontwikkeling van bitcoin zonder dat je de onderliggende asset hoeft te kopen of te bewaren.

Met een ETF koop je een 'aandeel' in een fonds, maar niet de fysieke onderliggende asset, in dit geval bitcoin. Maar stijgt de prijs van bitcoin, dan stijgt de prijs van het 'aandeel' ook en bij een daling vice versa.

Binnen Noord-Amerika is Canada verder in de acceptatie van bitcoin ETF's dan Amerika. Er zijn diverse aanbieders, waarvan Purpose de grootste en bekendste is.

Bloomberg ETF expert Eric Balchunas maakt melding van de wijziging in de prospectus van het ARK Next Generation Internet ETF (ARKW).

ARK Invest is feitelijk een paraplu van allerlei fondsen en het 'internetfonds' ARKW wil nu ook in cryptocurrency's ETF's in Canada kunnen investeren.

Dat blijkt namelijk een aanvraag bij de Securities & Commission Exchange afgelopen vrijdag.

Balchunas suggereert dat dit een manier van ARK is om haar aandelen in het Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) in te kunnen ruilen voor een ETF.

Want in het ARKW fonds zitten nu ruim 8,5 miljoen aandelen van GBTC, waarmee het de één na grootste deelneming van dit fonds is.

Het is algemeen bekend dat GBTC minder presteert sinds de komst van de ETF's die bijvoorbeeld schermen met een goedkopere management fee.

Ten opzichte van het 1 januari 2021 is de waarde van GBTC met 22% gedaald, terwijl de ETF's in Canada met gemiddeld 6% zijn gedaald.

In de ogen van marktvolger Balchunas zit een 'grote jongen' als ARK dat dwars. Het investeringsvehikel bezat eerder dit jaar 2,5 miljard dollar aan Tesla aandelen, maar verkocht vorige week plots een deel voor 110 miljoen dollar.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsCanadaETF

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...