Tesla presenteert robot-taxi en wat doet het met bitcoin?

Tesla auto

Het Tesla van Elon Musk, dat in 2021 groots in bitcoin investeerde en veel van die bitcoin ook snel weer verkocht, onthulde op dinsdag meer informatie over zijn langverwachte robot-taxi mogelijkheden.

Stap jij in een robot-taxi?

Veel mensen zullen waarschijnlijk nog even aan het idee moeten wennen om in een taxi zonder bestuurder te stappen. Gedurende de presentatie van de cijfers voor het eerste kwartaal van 2024 deelde Tesla de eerste beelden van de robot-taxi app.

Mensen die via de app een taxi bestellen kunnen van tevoren de temperatuur van de auto bepalen, de locatie van de auto volgen en bepalen welke muziek er speelt.

Elon Musk riep al vanaf 2019 dat robot-taxi’s het uiteindelijke doel van Tesla zijn. Destijds hoopte hij dat Tesla deze nieuwe taxi-vorm al in 2020 op de weg zou krijgen. Dat laatste is niet gelukt, maar nu komt het toch echt dichterbij.

Iedere Tesla zou volgens Musk jaarlijks een winst van 30.000 dollar opleveren. Tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers maakte Musk duidelijk dat het programma zal werken als een combinatie tussen AirBnB en Uber.

Tesla zal een groot deel van de taxi-floot bezitten, maar eindgebruikers kunnen hun voertuigen ook inzetten.

Tesla verkocht in ieder geval geen bitcoin

Betalen met bitcoin voor een robot-taxi klinkt natuurlijk als de toekomst, maar het is nog maar de vraag in hoeverre Tesla daar ook op zit te wachten.

Het investeerde in 2021 ruim 1 miljard dollar in bitcoin, maar drukte sindsdien regelmatig op de verkoopknop. Ook accepteerde het in eerste instantie betalingen met bitcoin, maar kwam het daar later op terug vanwege de klimaatimpact van mining.

Zo hebben bitcoiners een beetje een haat-liefdeverhouding met Elon Musk en Tesla.

Het afgelopen kwartaal heeft Tesla in ieder geval geen bitcoin verkocht. Op de balans heeft Tesla, net als in het vorige kwartaal, voor 184 miljoen dollar aan digitale assets staan.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....