Tesla topman Elon Musk: ‘Overheid, laat bitcoin met rust’

Tesla CEO Elon Musk heeft dinsdag aangegeven dat de Amerikaanse overheid volgens hem voorlopig moet wachten met het reguleren van bitcoin en de rest van de cryptomarkt.

“Het is niet mogelijk, denk ik, om crypto te vernietigen, maar het is mogelijk voor overheden om de ontwikkeling de vertragen,” aldus Musk tijdens de Code Conference in Beverly Hills, Californië.

Bitcoin is een verbetering voor het financiële systeem

Het lijkt erop dat Elon Musk steeds beter begint te begrijpen welke waarde bitcoin voor de wereld kan hebben.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Zo is hij nu van mening dat bitcoin de potentie heeft om fouten en vertraging uit het huidige financiële systeem te halen.

Al is hij er ook van overtuigd dat bitcoin niet het antwoord op alle problemen is, een zogenoemd panacea. Een kwaliteit die sommige mensen met de term “bitcoin fixes this” nog weleens gekscherend toedichten.

“Ik wil niet zeggen dat ik een enorme cryptocurrency expert ben en ik zie de waarde ervan in, maar ik zou niet zeggen dat het de tweede landing van de Messias op aarde is,” aldus Musk over bitcoin en de rest van de markt.

Musk en zijn mening over China

Het zal je niet ontgaan zijn dat China het de laatste maanden flink op bitcoin gemunt heeft. Dat begon in mei van dit jaar met het verbieden van bitcoin mining en is inmiddels zover dat in principe alles met betrekking tot cryptocurrency’s verboden is in het land.

Volgens Musk heeft dit beleid alles te maken met de energietekorten waar China momenteel mee te kampen heeft. Vooral het zuiden van China heeft regelmatig te maken met willekeurige stroomuitval, omdat de vraag hoger is dan verwacht.

Mining zou daar volgens Musk een rol in kunnen spelen. Op een hoger niveau begrijpt hij ook dat bitcoin een manier is om de macht van gecentraliseerde overheden te verminderen. “Dat vinden ze daar niet leuk,” aldus Musk over China.

Wil je
op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en
download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....