“Fed kan volgende bitcoin bullrun bepalen”

De Amerikaanse centrale bank is bepalend voor de volgende bitcoin bullrun. Dat stelt analist Benjamin Cowen in een nieuwe analyse. In een Youtube-sessie gaat hij voor 786.000 volgers in op de sleutelrol die is weggelegd voor de Federal Reserve. Op basis van een aantal indicatoren stelt Cowen dat de grootste cryptomunt al zijn dieptemunt heeft bereikt. Andere indicatoren wijzen juist nog op een toekomstige dalende trend.

De Amerikaan stelt onder meer:

"Je moet ruimdenkend zijn. Is het een dubbele bodem, is het een higher low of juist een lower low? En herinner je je de vorige cyclus nog, dat was een higher low. De cyclus daarvoor was er sprake van een dubbele bodem. Wat is het deze cyclus?

De vorige cyclus was het een hoger low tijdens een recessie, maar onthoud, de recessie was erg kortstondig omdat de overheid net 6.000 miljard dollar had bijgedrukt. Dus ik denk opnieuw niet dat de Fed deze keer zo snel geld zal bijdrukken, en daardoor loop je enig risico op mogelijk een lower low, maar het hangt af van hoe agressief de Fed is, toch? Hoeveel betekent 'langer op een hoger niveau' voor hen? Zijn ze bereid de rente daar zelfs te handhaven te midden van markten die duidelijk worstelen met dit beleid?"

Tijdens een door de Fed gesponsord symposium in Jackson Hole, Wyoming vorige week, zei Fed-voorzitter Jerome Powell dat de inflatie nog steeds te hoog was en dat de centrale bank "bereid was de rente verder te verhogen indien nodig."

De bitcoin prijs is vandaag plots gestegen boven de $28.000 doordat Grayscale de rechtszaak tegen de Amerikaanse Securities & Exchange Commission heeft gewonnen. Dat was blijkbaar het positieve nieuws dat de koers even nodig had om uit het dalletje te komen en de huidige consolidatietrend te doorbreken.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...