Thaise beurswaakhond wil klanten Zipmex helpen, beurs mogelijk overgenomen

Vorige week stopte de Zipmex met het verwerken van opnames. Na enkele dagen werden de activiteiten weer hervat. Nu komt beurswaakhond SEC op voor de klanten van de Thaise cryptobeurs.

Pauze bij Zipmex

Ze willen een onderzoek starten naar mogelijke verliezen van investeerders. De Thaise Securities and Exchange Commission (SEC) wil daarom alle relevante informatie verzamelen om er achter te komen wat de impact van de problemen bij Zipmex is geweest.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Op 25 juli verklaarde de autoriteit formeel dat klanten van Zipmex via een discussieplatform informatie kunnen indienen op de website van de Thaise SEC.

Volgens de toezichthouder ontving de SEC verschillende klachten van Zipmex-slachtoffers. Op 20 juli stopte de beurs met het verwerken van opnames van Thaise baht en digitale activa. De reden? "Een combinatie van omstandigheden waaronder volatiliteit in de markt."

Zipmex zei in een verklaring dat het $48 miljoen aan blootstelling aan Babel en $5 miljoen aan blootstelling aan Celsius heeft. Beide partijen zitten zélf in financiële problemen en/of staan op het randje van een faillissement. Dit heeft daardoor ook gevolgen voor Zipmex.

De SEC heeft Zipmex opgedragen om contact op te nemen met alle klanten en klachten in behandeling te nemen. Samen met Upbit en Bitkub is Zipmex een van de belangrijkste crypto exchanges in het Zuidoost Aziatische land.

Mogelijke overname

De beurs geeft intussen aan dat het een "memorandum of understanding" heeft ontvangen van een potentiële investeerder, die het bedrijf mogelijk wil uitkopen. Op Twitter delen ze meer details:

"Onze gesprekken met verschillende geïnteresseerde partijen zijn aanzienlijk gevorderd. Een van die partijen heeft voorwaarden aangeboden in een MOU."

Vaak is dit een startpunt voor onderhandelingen. De exacte insteek van de gesprekken is niet bekend. Het laat anderzijds wel zien dat de problemen dieper zitten dan in eerste instantie leek. Ondanks dat de opnamestop van tijdelijke aard was, zijn de problemen nog niet uit de lucht.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Download onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsthailand