Update: Zipmex laat weer bitcoin opnames toe

Update: Zipmex heeft de opnames van bitcoin weer hervat. Het bedrijf stopte eerder tijdelijk met opnames. De cryptobeurs is een van de slachtoffers van het omvallen business partners. Het lijkt er nu op dat klanten van Zipmex weer bij hn geld kunnen.

Zipmex stopt met opnames van bitcoin (BTC). De Thaise cryptobeurs geeft de onrustige markt en omstandigheden buiten hun macht op als reden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In de praktijk betekent het dat klanten niet meer bij hun geld kunnen. Zipmex deelt het nieuws op Twitter.

Problemen

Net als veel andere bedrijven is ook Zipmex een slachtoffer van een samenloop van omstandigheden. Dalende koersen, dalende interesse én faillissementen in de industrie zorgen voor een onzekere markt.

Het is nog niet bekend met welke bedrijven Zipmex financiële banden had. Er zijn echter een aantal leningverstrekkers, cryptobeurzen en fondsen omgevallen. Het ligt voor de hand dat ook Zipmex mede daardoor is geraakt.

Eerder ging er een gerucht rond over een overname van het Amerikaanse Coinbase. Er werd in het begin van 2022 een bod gedaan, maar die overname is er nooit gekomen. Wel heeft Coinbase geïnvesteerd in het bedrijf. Om hoeveel dit gaat is (nog) niet bekend.

Volgens The Block was Zipmex druk bezig met een nieuwe investeringsronde. En.. hou je vast: ze zochten investeringen op basis van een waardering van $400 miljoen. Momenteel zitten klanten van het bedrijf echter in onzekerheid. Een opnamestop is een grote waarschuwing.

Zipmex is een relatief grote jongen. Het voldoet ook aan de regels in landen als Indonesië, Singapore en Australië.

Klanten kregen onderstaande email.

Update: Zipmex laat weer bitcoin opnames toe
Email aan klanten van Zipmex die rond gaat op Twitter
Lees meer over:
AziëBitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...