The Rational Root: "Bitcoin is op dit moment zwaar ondergewaardeerd"

The Rational Root: "Bitcoin is op dit moment zwaar ondergewaardeerd"

The Rational Root is een on-chain analist uit Nederland die inmiddels wereldwijde faam heeft vergaard met zijn analyses en modellen. Op 27 september heeft hij een nieuw model de wereld ingeslingerd, waarmee het mogelijk is om voorspellingen te doen voor de toppen en bodems van bitcoin.

Bitcoin is zwaar ondergewaardeerd

Op het moment van schrijven bungelt bitcoin in een zone die volgens het model, de zogenaamde On-chain Value Map, betekent dat bitcoin op dit moment zwaar ondergewaardeerd is. Het model voorspelt overigens een absolute bodem van 16.385 dollar, wat trouwens niet hoeft te betekenen dat we daar daadwerkelijk terechtkomen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Mocht er op dit moment weer een extreme hype ontstaan rondom bitcoin, dan kan de koers volgens dit model tot ongeveer 93.000 dollar oplopen. Overigens moet gezegd worden dat het model werkt met continu bewegende top- en bodemwaarden.

Op basis van alle indicatoren is het model van oordeel dat de eerlijke waarde van bitcoin op dit moment 39.050 dollar bedraagt. Daar handelen we met het de huidige koers van 19.300 dollar ongeveer 50 procent onder. De reden daarvoor moge duidelijk zijn, het donkerzwarte macro-economische klimaat waar we ons momenteel in bevinden.

Hoe werkt het model?

Het model is gebaseerd op drie populaire on-chain indicatoren. De Realized Cap, de Liquid Supply en de Coin Days Destroyed. Die drie factoren samen passen in de verhouding die The Rational Root ze heeft toegepast perfect op de koersgeschiedenis van bitcoin. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat dit voor de toekomst ook blijft gelden.

In principe is het mogelijk dat The Rational Root geluk heeft gehad en dat het model goed op het verleden past. Resultaten uit het verleden bieden immers geen garanties voor de toekomst. Daarnaast zijn de resultaten in het verleden behaalt onder compleet andere macro-economische omstandigheden.

Bitcoin gaat op dit moment voor het eerst in zijn levensgeschiedenis een recessie in, als we niet al in een recessie zitten, wat ook mogelijk is. Vaar dus nooit volledig op dit soort modellen, maar gebruik ze als hulpmiddel om je strategie op te baseren. Uiteindelijk moet je zelf de beslissingen nemen en knopen doorhakken.

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties