Tim Draper: “Spaar als ondernemer in bitcoin vanwege bankencrisis”

Tim Draper adviseert ondernemers om ten minste twee loonlijsten in cash in bitcoin of cryptocurrency's aan te houden. Dus stel een bedrijf is 100.000 euro per maand kwijt aan salarissen, dan is het verstandig om 200.000 euro aan cash in cryptovaluta aan te houden.

Volgens de Amerikaanse durfkapitalist moeten ondernemers rekening houden met meer bankfailissementen zodra de overheden doorgaan met "geld drukken en sleutelen aan de rentetarieven". Onlangs verhoogde de Federal Reserve de rente met 25 procentpunten.

In de onderstaande tweet deelt Draper, een derdegeneratie VC-familie uit Californië, zijn managementtips voor ondernemers. Een van de tips is dat bitcoin in zijn ogen kan fungeren als een hedge tegen toekomstige bankruns of andere problemen bij banken.

Draper adviseert dat oprichters van bedrijven ten minste "6 maanden kortlopende contanten" op twee afzonderlijke bankrekeningen moeten houden - een bij een lokale bank en een andere bij een internationale bank.

Ook moeten bedrijven minstens twee loonlijsten (payrolls) aan cash onderbrengen in bitcoin of andere cryptomunten. Hij ziet dat voor het eerst in jaren overheden nu proactief de controle overnemen van banken en dat daarmee overheden zelf meer risico gaan lopen. Naar eigen zeggen klopten veel start-ups bij hem aan nadat de Silicon Valley Bank failliet werd verklaard.

"Het is belangrijk om rampenscenario's te maken zodra meer banken failliet gaan en overheden meer geld moeten bijdrukken om deze te redden, maar tegelijkertijd de rente blijven verhogen om de inflatie te bestrijden. Inflatie dat juist het gevolg is van het bijdrukken van geld."

Draper kwam onlangs nog in het nieuws door een donatie van $100.000 aan bitcoinproject Brink. Hij is zelf ook bezitter van grote hoeveelheden bitcoins.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsTim draper

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passie voor muziek en sport, brengt graag een bezoek aan sportwedstrijden en concerten. Zijn hands-on mentaliteit en betrouwbaarheid maken hem niet alleen een expert in zijn vakgebied, maar ook een gewaardeerd lid van elke gemeenschap waar hij deel van uitmaakt.