Tim Draper doneert $100.000 aan ontwikkeling van bitcoin

Ontwikkelaars die aan bitcoin werken hebben een mooie financiering ontvangen. Brink deelt op Twitter dat ze een donatie van $100.000 hebben gekregen van Tim Draper.

Donatie

Draper is een miljonair, durfkapitaal investeerder en een vroege bitcoiner. Hij kocht bijvoorbeeld de bitcoin op die bij Silk Road in beslag waren genomen. In 2014 deed hij deze aankoop van 30.000 BTC op een veiling voor nog geen $19 miljoen.

In de afgelopen jaren is Draper een permabull gebleken waarin hij wilde prijsvoorspellingen niet schuwde. Maar het is niet alleen maar hype en buzz. Zo was hij onlangs in Sri Lanka om over bitcoin te praten. En nu geeft hij dus geld aan de non-profit genaamd Brink:

"Honored to have received a $100,000 donation to our developer funding efforts from The Draper Foundation and Tim Draper"

Brink is in 2020 opgericht met het doel om ontwikkelaars een financieel steuntje in de rug te geven. Zo ontvingen ze eerder ook al donaties van de Exodus Wallet, cryptobeurs Coinbase, BtcTurk, Lightspark, BlockFi en enkele andere grote namen.

Het geld wordt dan gealloceerd op plekken die Brink belangrijk acht. Momenteel voorzien ze met Gloria Zhao, Michael Ford (fanquake) en Tadge Dryja enkele belangrijke namen van financiering.

Bitcoin ontwikkelaars verdienen geen salaris die door bitcoin zelf worden bedacht. Bitcoin is een computercode en er zit geen foundation of team achter die de lijntjes uitzet, budgetten kan alloceren of wat een cashflow heeft.

Daarom is de financiering van (decentrale) ontwikkeling van de software essentieel. Naast Brink wordt dit ook op andere manieren gedaan, onder andere via Chaincode Labs, OpenSats, beurzen van exchanges en cryptobedrijven en grants van bijvoorbeeld de Human Rights Foundation.

Hieronder zie je een voorbeeld van gelddonaties die het afgelopen jaar zijn uitgedeeld.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsdonatie