Toezichthouder geeft selecte groep bitcoinbedrijven uitstel voor registratiedeadline

De Britse versie van de Autoriteit Financiële Markten heeft op woensdag een klein groepje cryptobedrijven langer de tijd gegeven om aan de registratieplicht te voldoen. Cryptobedrijven moeten zich bij de toezichthouder registreren in het kader van anti-witwasregelgeving.

In een update op de website geeft de Financial Conduct Authority (FCA) aan dat het voor de meeste bedrijven al een eindoordeel heeft. Uitstel is er voor de bedrijven die in beroep zijn gegaan of vanwege speciale omstandigheden langer de tijd moeten krijgen voor de registratie. De FCA weigerde de namen van de bedrijven in kwestie prijs te geven.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Deadline voor Britse cryptobedrijven

De deadline voor het anti-witwasregister staat voor nu op 31 maart. Partijen die voor die tijd niet geregistreerd zijn moeten hun operaties staken, tenzij ze een tijdelijke registratie hebben ontvangen. Is dat het geval, dan mogen ze zonder daadwerkelijke registratie doorgaan tot de uiteindelijke beslissing van de FCA.

Onder andere Wirex, B2C2 en Blockchain.com hebben eieren voor hun geld gekozen en zijn uit het Verenigd Koninkrijk vertrokken. Enkele grote spelers als Revolut en Copper staan momenteel in het tijdelijke register en wachten dus op een beslissing van de FCA.

Revolut verwacht in ieder geval door te kunnen met het verkopen van bitcoin tot na de deadline van 31 maart. Copper heeft ondertussen een nieuwe juridische entiteit in Zwitserland opgezet, waar het op kan terugvallen indien ze niet in het register worden opgenomen.

Verenigd Koninkrijk geen makkelijke jurisdictie

Dat het Verenigd Koninkrijk niet de beste jurisdictie voor cryptobedrijven is weten we al langer. Onder andere Binance heeft grote problemen gekend in het Verenigd Koninkrijk en sinds kort zijn ook alle bitcoin ATM’s verboden in het land omdat de exploitanten geen licentie hebben.

Het zijn echter niet de automaten zelf die verboden zijn, maar om de exploitanten. Op dit moment hebben geen van de acht exploitanten in het Verenigd Koninkrijk een vergunning van de FCA. Daarvoor vallen alle ATM’s van deze bedrijven buiten de regelgeving en zijn ze verboden.

De financiële toezichthouder in het Verenigd Koninkrijk laat er in ieder geval geen gras over groeien. Net als in Nederland wordt er keihard gehandhaafd op het wel of niet opereren met een registratie. Ook in Nederland kan je niet aan de slag zonder registratie. Al gaat het bij ons wel om een registratie bij de centrale bank en niet bij de financiële toezichthouder.

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

frogwifhat Nieuws
Nieuwe Crypto Meme Frogwifhat Live, Volgende Volgende Dogwifhat Of PEPE?

Vandaag is de nieuwe Frog Wif Hat token ($FWIF) gelanceerd op de decentrale exchange Uniswap....

Nieuws
‘Pre-halving top’ binnenkort aanstaande voor bitcoin koers?

De run van bitcoin is eind februari in de kiem gesmoord en ook analisten lijken...

Bitcoin bekende vs. onbekende crypto Nieuws
Bitcoin koers bereikt hoogste punt sinds december 2021

De prijs van Bitcoin, de grootste cryptocurrency, heeft een indrukwekkende sprong gemaakt. De prijs van...

Nieuws
Verenigd Koninkrijk wil cryptocurrency’s als eigendom erkennen

Het Verenigd Koninkrijk (VK) neemt significante stappen richting de integratie van cryptocurrency's in zijn rechtssysteem....

Bitcoin Nieuws
Analist: ‘Bitcoin staat voor zijn traditionele parabolische rally’

Als we de populaire analist Kevin Svenson mogen geloven, dan staat bitcoin op het punt...

Lees meer