2 advertenties van Crypto.com verboden door Britse toezichthouders

2 advertenties van Crypto.com verboden door Britse toezichthouders

Crypto.com ligt in Groot-Brittannië onder vuur door hun advertenties. Een Britse toezichthouder heeft twee advertenties van de cryptobeurs verboden.

Het gaat onder andere om een advertentie in de mail van de Daily Mail. Daar kwam het bedrijf met de tekst: ''Buy Bitcoin with credit card instantly." En dat mag blijkbaar niet.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De andere advertentie was in een app genaamd Love Balls. Crypto.com sprak in die advertentie over een winst van "3,5% per jaar."

Beide manieren van adverteren zijn volgens de Advertising Standards Authority (ASA) niet de bedoeling. Het kopen van bitcoin met een creditcard mag niet op die manier worden gecommuniceerd. Ook zou praten over percentages er voor kunnen zorgen dat klanten denken dat het gaat om een garantie.

De ASA is simpelweg van mening dat het onverantwoordelijke advertenties zijn waarbij de risico's niet goed naar voren komen. De marketingwaakhond ageert tegen het promoten van het kopen van bitcoin met geleend geld.

Crypto.com reageert op de situatie tegenover The Block. Na gesprekken met de ASA werden de advertenties volgens een woordvoerder direct verwijderd. Ook zou de cryptobeurs proberen ruim binnen de lijntjes te kleuren als het gaat om adverteren. Het gaat dan met name om het duidelijk maken van de risico's e.d.

Verder wordt duidelijk dat Crypto.com (in ieder geval publiekelijk) ook de regels zo goed mogelijk wil volgen. Dat moeten ze ook wel zeggen, want het bedrijf wil graag blijven adverteren in Groot-Brittannië. Crypto.com staat bekend als een partij dat veel geld steekt in advertentiecampagnes in allerlei landen en op verschillende manieren. Van ads op YouTube tot aan het opkopen van de naamrechten van een sportstadion.

Lees meer over:
Bitcoin Groot-Brittannië

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties