Toezichthouder in Indonesië keurt bitcoinhandel goed

Cryptobeurzen in Indonesië kunnen opgelucht ademhalen. De toezichthouder op handel in het land heeft bitcoin trading goedgekeurd.

De Commodity Futures Trading Supervisory Agency (CoFTRA) heeft een vergunning in het leven geroepen om de handel in bitcoin te faciliteren in het land. Dat meldt CNBC Indonesia.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Regels en invloed

De markt in Indonesië is gigantisch. Volgens de Wereldbank had het land ruim 273 miljoen inwoners in 2020. Naast bitcoin (BTC) krijgen de miljoenen inwoners van Indonesië ook andere tokens en cryptocurrency’s voorgeschoteld. Het land heeft de handel in meer dan 200 cryptocurrency’s goedgekeurd.

Het traden van bitcoin vindt nu ook al plaats in Indonesië. Net als in veel andere landen komen politici en toezichthouders met extra regels en richtlijnen waar bedrijven aan moeten voldoen.

Eerder dit jaar kwam er nog een bericht naar buiten over een mogelijk verbod op de handel in ‘crypto-assets’ voor financiële instellingen in Indonesië.

De vraag is hoe al deze verschillende partijen elkaar gaan vinden. En wie uiteindelijk het laatste woord heeft. Ook in Indonesië spelen er veel verschillende belangen mee bij het beleid rondom bitcoin en cryptocurrency’s.

Binance is een van de cryptobeurzen die zich graag richten op de Indonesische markt. Het handelshuis heeft echter ook veel tokens genoteerd die niet voldoen aan de richtlijnen van de CoFTRA.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...