Binance start nieuwe bitcoinbeurs in Indonesië

Binance zet in een volgende stap in Indonesië door een nieuwe crypto exchange op te richten.

Ze werken daarvoor samen met PT Telkom Indonesia, een telecombedrijf dat volledig in handen is van de overheid.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Er gingen al langer geruchten dat een samenwerking in de maak was, maar het is nu bevestigd volgens Cointelegraph.

De prijs in euro’s:

Om preciezer te zijn: Binance gaat samenwerken met MDI Ventures, de durfkapitaaltak van het eerder genoemde telecombedrijf.

Het hele doel is om blockchaintechnologie en cryptocurrency’s onder bitcoin onder een breder publiek bekend te maken. In het land wonen circa 240 miljoen mensen.

Binance wordt verantwoordelijk voor onder meer het bewaren van de digitale assets, ook wel custody genoemd.

Via een minderheidsaandeel in de lokale cryptobeurs Tokocrypto is Binance al actief in het land.

MDI Ventures is met een 830 miljoen dollar onder haar hoede een grote durfkapitalist te noemen die investeert in tech start-ups.

Binance en regulering

Als globaal opererend bedrijf schaakt Binance op diverse borden. Ze zullen binnen elke markt aan verschillende regels moeten voldoen om cryptodiensten te kunnen aanbieden.

Ze zijn naarstig op zoek naar een plek om daar een hoofdkantoor te vestigen en plekken zoals Parijs, Singapore en Dubai worden veelvuldig genoemd.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens
langs in onze Telegram
chat
, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
BinanceBitcoin nieuws

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passie voor muziek en sport, brengt graag een bezoek aan sportwedstrijden en concerten. Zijn hands-on mentaliteit en betrouwbaarheid maken hem niet alleen een expert in zijn vakgebied, maar ook een gewaardeerd lid van elke gemeenschap waar hij deel van uitmaakt.