Tone Vays: bitcoin prijs zal zakken

537 totale weergaven

De doorgewinterde bitcoin-handelaar Tone Vays verwacht dat de kans meer dan aanwezig is dat er een correctie aankomt voor de digitale munt. In een nieuwe strategiesessie vertelt Vays aan zijn 123.000 abonnees op YouTube dat de kans "heel groot" is dat er een bearish signaal komt van de momentum reversal indicator (MRI) op de dagelijkse grafiek.

Wat is de MRI?

De momentum reversal indicator is een geavanceerde indicator binnen de technische analyse die de gezondheid van een bepaalde trend inschat op basis van het momentum van een asset. Volgens Vays kan bitcoin de komende 24 uur nog een kleine rally pakken, voordat er een correctie begint.

"Voor nu verwacht ik nog iets meer opwaarts momentum tot maandag en pushen we waarschijnlijk naar de koers van 31.500 dollar. Daarna komt er waarschijnlijk een correctie", aldus Tone Vays.

Die correct zal bitcoin volgens hem naar de koers van ongeveer 29.000 dollar brengen. "De daling van 31.500 of 32.000 naar de koers van 29.000 dollar kan vier dagen duren. Als het langer dan vier dagen duurt, dan krijgen we een MRI-top in een MRI-bodem en begint daarna een nieuwe rally", aldus de analist.

Bullish pessimistisch

Tone Vays zelf noemt zijn voorspelling van de correctie naar het niveau van 29.000 dollar zijn "bullish pessimistische" scenario. De korte correctie die Vays voorspelt zal volgens hem uiteindelijk nodig zijn om de koers weer op te trekken richting de 34.000 dollar.

In het optimistische scenario dat Vays ziet hoeft bitcoin in principe alleen maar te corrigeren naar de koers van 30.000 dollar, voordat het zijn opwaartse trend doorzet.

Op het moment van schrijven handelt bitcoin op 29.900 dollar en staat er voor de afgelopen 24 uur een daling van 1,42 procent op de borden.

Over het gehele jaar 2023 gemeten gaat het nog altijd fantastisch met bitcoin en mag de digitale munt een stijging van 80,90 procent in de boeken schrijven. Wat dat betreft begint het er steeds meer op te lijken dat de bearmarkt in ieder geval definitief voorbij is.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....