Top-analist Pentoshi voorspelt een stijging van de bitcoin koers van 570 procent

De populaire pseudonieme analist Pentoshi voorspelt een stijging van de bitcoin koers van 570 procent, omdat de Westerse centrale banken volgens hem onvermijdelijk weer naar de geldprinter moeten grijpen om hun economieën te redden. Volgens Pentoshi begint bitcoin aan een nieuwe parabolische stijging op het moment dat de Amerikaanse overheid de koopkracht van de dollar verder moet uithollen om hun gigantische schuld af te betalen.

Bitcoin is de hardste asset ter wereld

In zijn analyse noemt Pentoshi bitcoin ook "de hardste asset ter wereld" en daarmee komt hij tot de kern van het verhaal. De hardheid van bitcoin is de reden waarom zoveel investeerders ervoor kiezen om een significant deel van hun vermogen in de digitale munt te parkeren.

Met bitcoin ontdekte Satoshi Nakamoto in feite absolute schaarste, door een maximum van 21 miljoen eenheden aan bitcoin te koppelen.

Goud kent jaarlijks bijvoorbeeld altijd een inflatie van 1 tot 2 procent. Voor bitcoin blijft de inflatie zakken, totdat deze uiteindelijk op nul uitkomt.

Daarmee is bitcoin de eerste en enige asset ter wereld met een absolute schaarste. Mede om die reden verwacht Pentoshi gigantische stijgingen van bitcoin als de geldprinters van centrale banken weer van stal worden gehaald.

Wanneer gaan de rentes omlaag?

Hoewel Pentoshi er vrijwel zeker van is dat bitcoin weer een nieuwe bullmarkt krijgt, kan hij niet precies vertellen wanneer de Amerikaanse centrale bank zal beginnen met het verlagen van de rente.

Toegegeven, dat is ook een lastige klus. Zeker in het onzekere macro-economische en geopolitieke klimaat waarin we ons bevinden.

"Er is geen enkele manier waarop je zeker kunt weten wanneer het strenge rentebeleid stopt, dat kan nog jaren duren. Of we kunnen eindigen met jaren van stagflatie", aldus de analist.

Stagflatie is een situatie waarin de inflatie hoog is, de economische groei vertraagt en de werkloosheid stijgt. Dat zou voor de bitcoin koers geen goede ontwikkeling zijn.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....