Topjaar voor Bitcoin custodials, die $3 miljard aan financieringen ophaalden

Topjaar voor Bitcoin custodials, die $3 miljard aan financieringen ophaalden

Volgens The Block Research hebben institutionele custodials in 2021 een flinke opleving doorgemaakt. Niet alleen qua geld dat ze voor klanten in beheer hebben, maar ook zeker qua financieringen.

Miljarden aan groeigeld

Deze custodials, ook wel 'bewaarbedrijven' genoemd, hebben dit jaar meer dan $3 miljard opgehaald. Dat is te lezen in het 2022 Digital Asset Outlook Report van The Block Research. Daarmee is het percentage qua investeringen vergeleken met 2020 drie keer over de kop gegaan.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Een custodial is een bedrijf die het private key-management voor klanten beheert. Als klant geef je als het ware jou bitcoin af, net zoals je dat met jouw euro's bij een bank doet.

Zo hoef je je geen zorgen te maken over de technische kanten van bitcoin, terwijl je een derde partij in vertrouwen neemt. Bekende custodials voor institutionele partijen zijn Genesis, River Financial of NYDIG.

Belangrijke financieringsrondes van het afgelopen jaar zijn die van Anchorage (met $350 miljoen), Ledger met $380 miljoen en Fireblocks met $ 310 miljoen. Ook haalde Copper $50 miljoen van Copper. Onlangs maakte de startup bekend dat ze binnenkort nog eens $500 miljoen willen ophalen.

"In 2022 zullen de investeringen in de custody van digitale activa waarschijnlijk haar vruchten afwerpen in de vorm van verbeterd diensten en groeiende innovatie."

Nieuwe tendens

Naar verwachting gaat de concurrentie ook toenemen, nu steeds meer traditionele financiële instellingen zich op het toneel melden. Bekend is dat BBVA, BNY Mellon en U.S. Bank hun diensten aan het uitbreiden zijn wat betreft van digitale activa. Hieronder hoort naast een tradingdesk ook de custody-oplossing.

Er zal zich een interessante tendens gaan voordoen, met name op de lange termijn. Veel van deze 'oude' partijen doen al jaren aan het beheer van fonden. Echter is er met de custody van bitcoin iets bijzonders: fractioneel reserve bankieren zit er niet in.

Althans, het wordt een stuk moeilijker. Helemaal als in de toekomst Proof-of-Reserve een belangrijkere rol gaat spelen. Bitcoinbanken zoals Anchorage uit Wyoming doen bijvoorbeeld enkel aan full-reserve diensten.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties