Waarom Trump’s nieuwe team met RFK Jr. en Gabbard bullish is voor crypto

754 totale weergaven
Waarom Trump's nieuwe team met RFK Jr. en Gabbard bullish is voor crypto

Oud-president Donald Trump heeft Robert F. Kennedy Jr., een voormalig Democraat, toegevoegd aan zijn overgangsteam. Dit team zal helpen de regering te vormen als Trump de verkiezingen in november wint. Deze stap komt terwijl Trump opnieuw juridische problemen heeft, waaronder een nieuwe aanklacht waarin hij beschuldigd wordt van het proberen te veranderen van de uitslag van de verkiezingen van 2020. Maar wat betekent deze toevoeging voor crypto?

Robert F. Kennedy Jr. is bullish op crypto

Kennedy stond bekend om zijn steun voor crypto en Bitcoin tijdens zijn presidentscampagne als Democratisch kandidaat. Later besloot hij als onafhankelijk kandidaat mee te doen, maar hij stopte zijn campagne op 23 augustus en sprak zijn steun uit voor Trump.

Nu sluit hij zich aan bij Trump om te helpen bij het kiezen van de mensen die de regering gaan leiden als Trump wint.

Ook Tulsi Gabbard voegt zich bij team Trump

Tulsi Gabbard, een voormalig Democratisch vertegenwoordiger en presidentskandidaat in 2020, is ook toegevoegd aan het team van Trump. Gabbard was een tijdje betrokken bij crypto, wat haar een interessante keuze maakt voor het team.

Het Trump-campagneteam zegt trots te zijn op deze brede coalitie van supporters, waaronder Kennedy en Gabbard.

Trump onder druk door nieuwe aanklacht

Ondertussen wordt Trump geconfronteerd met een nieuwe federale aanklacht. Gister beschuldigde een jury in Washington, D.C., hem van ‘samenzwering om de Verenigde Staten te bedriegen’, het belemmeren van een officieel proces, en samenzwering tegen rechten.

Deze aanklacht komt na een uitspraak van het Amerikaanse Hooggerechtshof in juli, waarin Trump immuniteit kreeg voor officiële handelingen die hij als president verrichtte.

Trump reageerde fel op de aanklacht en beschuldigde de Amerikaanse speciale aanklager Jack Smith ervan de zaak te herschrijven om de uitspraak van het Hooggerechtshof te omzeilen. Trump blijft erbij dat de hele zaak moet worden afgewezen vanwege zijn presidentiële immuniteit.

Lees meer over:
Donald TrumpRFK Jr.

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...