TRX koers pumpt in aanhoudende meme coin mania – meest veelbelovende crypto hype?

701 totale weergaven
tron
i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

Sinds vorige week is het stuivertje wisselen tussen Tron en Cardano in de top 10 waardevolste cryptocurrency. Tron heeft inmiddels nog een volgende stap gemaakt en is door de TRX koers pump gestegen naar de 9de positie, waarmee het ook Toncoin voorbij is gegaan. 

In totaal is de TRX koers met meer dan 22% gestegen in de afgelopen 7 dagen. Het is momenteel ook één van de weinige cryptomunten die in de afgelopen 24 uur een stijging weet te noteren.

TRX koers kent flinke pump

De Tron koers stond begin augustus nog op minder dan $ 0,12 en is inmiddels gestegen naar $ 0,1667. Over een jaar tijd is de stijging zelfs nog een stuk indrukwekkender, vorig jaar augustus betaalde je per TRX-token nog $ 0,07751, wat betekent dat de cryptomunt meer dan 100% is gestegen in het afgelopen jaar.

De grote stijgingen van Tron zijn toe te schrijven aan de stabiliteit van het netwerk, die zich afgelopen jaar duidelijk bewezen heeft. Daarnaast komt oprichter Justin Sun regelmatig in het nieuws, waardoor ook Tron steeds maar weer onder de aandacht van traders komt.

trx koers pump

Met een koers van $ 0,17 komt Tron ook steeds dichter bij de all-time high die het ooit vlak na de lancering van het project wist te bereiken. Deze all-time high was een piek van $ 0,30, waarna de coin enkele jaren wegzakte.

Doordat Tron nu overtuigend de top 10 cryptomunten met hoogste marktwaardes binnen is gekomen, zal de aandacht voor de coin voorlopig nog niet afnemen. Ook veel technische indicatoren geven een duidelijk koopsignaal af, en met een mogelijke bull run op komst, lijkt de huidige koers nog lang niet het eindpunt van Tron.

Is Tron de meest veelbelovende crypto hype?

Tron is qua crypto project vergelijkbaar met Ethereum, een functionele blockchain waarop ontwikkelaars hun gang kunnen gaan om zelf Web3-applicaties te creëren. Het biedt daarmee ondersteuning voor NFT’s, stablecoins, DeFi-applicaties en GameFi toepassingen als Play-to-Earn games.

Doordat er veel ontwikkeld kan worden op de Tron blockchain, is het interessant om te kijken naar de TVL (Total Value Locked). Dit geeft de waarde weer die opgeslagen staat op de blockchain, bijvoorbeeld door het gebruik van stablecoins, of andere tokens die ontwikkeld zijn op Tron.

tron tvl

De TVL van Tron is de afgelopen jaren ook flink gestegen, op dit moment is er zo’n $ 8,7 miljard aan waarde op de chain opgeslagen.

Een belangrijke applicatie die gezorgd heeft voor deze stijging is SunPump, die zichzelf de ‘First Meme Fair Launch Platform on Tron’ noemt. Door zich meer op meme coins te richten, kan de Tron koers nog sneller stijgen, dit gebeurde dit jaar ook nog bij de Solana koers, toen enkele Solana meme coins grote stijgingen wisten te noteren.

Verder is er gisteren een nieuw voorstel vanuit de Tron community goedgekeurd, waarbij de ‘energy cap’ verhoogd is naar 120 miljard. Dit zorgt voor lagere transactiekosten en meer transacties die tegelijkertijd uitgevoerd kunnen worden.

Al met al staat Tron er goed voor om de komende periode één van de grootste stijgers te blijven; de blockchain ontwikkelt zich door en er lijkt een nieuw meme coin seizoen aan te komen waar de TRX koers maximaal van kan profiteren.

Crypto hype rondom meme coins neemt toe

De meme coin hype lijkt zo langzamerhand weer te beginnen, gezien grote meme coins als Dogecoin en Shiba Inu over de afgelopen 7 dagen al grote stijgingen hebben genoteerd. Vaak volgen de kleinere meme coins hierop, met een aantal uitschieters.

Met het nieuwe SunPump platform op Tron wordt het aanbod meme coins nog verder uitgebreid waardoor het als trader lastig kan zijn om de meme coins met de grootste potentie te vinden. Hieronder vind je twee opties die momenteel in een presale verkocht worden, en zo maar eens te midden van de meme coin mania gelanceerd kunnen worden.

Pepe Unchained – de Pepe meme op een eigen blockchain

Bij Pepe Unchained is juist de keuze gemaakt om de token niet te ontwikkelen op een andere blockchain, maar een eigen layer-2 chain te creëren waar de token op verhandeld wordt. Hiermee breekt de Pepe meme zich los van de ETH chain, en kan het met de eigen blockchain sneller en verder ontwikkelen.

De $PEPU token is door de layer-2 oplossing goedkoper te verhandelen, transacties worden sneller verstuurd en het netwerk kan meer transacties tegelijkertijd aan.

De presale van Pepe Unchained is al een groot succes; traders hebben in totaal al meer dan $ 10 miljoen geïnvesteerd in de meme coin. Je kunt zelf nog meedoen door op de website van het project ETH, USDT of BNB in te ruilen vanuit je crypto wallet.

 

 

Base Dawgz – multichain meme coin profiteert van mania

Base Dawgz is een project dat zich niet heeft toegelegd op één blockchain, maar op vijf verschillende chains tegelijkertijd wordt gelanceerd. Door deze multichain toepassing, springt Base Dawgz er uit in de komende meme coin mania. Het profiteert niet alleen van de stijgende populariteit van één blockchain, maar van vijf tegelijk.

Je kunt de $DAWGZ token verkrijgen op de blockchains Base, Binance, Ethereum, Avalanche en Solana. Bij je aankoop in de presale kun je deze keuze alvast maken, hoewel je er daarna niet aan vastzit; je kunt na de lancering van de token eenvoudig via de bridge je tokens van de ene naar de andere blockchain overzetten.

Zodra je de tokens in de presale koopt, heb je ook de kans om de tokens direct te staken. Momenteel zijn 37,6% van alle gekochte tokens al vastgezet in een staking pool, waarbij er een geschatte jaarlijkse beloning van 787% aangeboden wordt.

 

 

i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

Lees meer over:
TronTRX

Door: Christiaan Kopershoek

Christiaan is een crypto journalist met 12 jaar ervaring in de fintech en blockchain sector. Hij schrijft voor Bitcoin Magazine en is bekend om zijn heldere uitleg en scherpe inzichten in de wereld van gedecentraliseerde financiën. Wat Christiaan het meest waardeert aan zijn werk als journalist is ...