2 nieuwe gereguleerde fondsen in Singapore en ze kopen echte bitcoin

2 nieuwe gereguleerde fondsen in Singapore en ze kopen echte bitcoin

In Singapore komen er twee nieuwe bitcoinfondsen op de markt gericht op professionele beleggers, zo meldt Cointelegraph.

2 nieuwe bitcoinfondsen in Singapore

Fondsmanager is de Fintonia Group, die de open-end fondsen heeft laten goedkeuren door de Monetary Authority of Singapore (MAS).

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De fondsen heten het Fintonia Bitcoin Physical Fund en het Fintonia Secured Yield Fund, bedoeld om beleggers exposure te hebben in bitcoin. Inleg onder de $100.000 is mogelijk.

Het Fintonia Bitcoin Physical Fund richt zich op beleggingsfondsen, maar ook verzekeraars en pensioenfondsen die exposure willen aan fysieke BTC.

Als open-end fonds kopen beleggers rechtstreeks aandelen in het fonds zelf en niet van bestaande aandeelhouders.

Fysieke bitcoin

Fysieke bitcoin is een andere naam van bitcoin die je koopt op spotbeurzen zoals bijvoorbeeld Coinbase, Binance of Bitvavo.

Fintonia-oprichter en CEO Adrian Chng legt uit: 'Het fonds koopt fysieke Bitcoin, en dat betekent dat we de daadwerkelijk Bitcoin zullen kopen in plaats van een afgeleide beleggingsproducten zoals futures of ETF's'.

Het Fintonia Secured Yield Fund heeft een ander karakter. Inleggers hebben hiermee toegang tot leningen met bitcoin als onderpand.

Chng zegt: 'Bitcoin zien we als een uitstekende vorm van onderpand voor leningen. Want het handelt 24/7 en is zeer liquide. Meer liquide dan bijvoorbeeld grondstoffen, olie en vastgoed'.

Ze gebruiken een derde partij om de bitcoin in cold storage te bewaren. Bovendien is er beleggingsverzekering tegen diefstal, hacks of ander onheil.

Singapore heeft als ambitie om een regionale hub te worden voor bitcoin - en cryptobedrijven en aanverwante dienstverleners. De regels van toezichthouder MAS staan bekend als zeer streng.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin Singapore fondsen

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties