Twee opmerkelijke bitcoin transacties bij Binance

Binance is de grootste bitcoinbeurs ter wereld, de exchange waar dagelijks het meeste handelsvolume plaatsvindt.

Het spotvolume van de afgelopen 24 uur is 14,2 miljard dollar volgens Coingecko, terwijl het derivatenvolume ruim 47 miljard dollar is het afgelopen etmaal.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin transacties op Binance

Vandaag hebben twee opmerkelijke transacties plaatsvonden van en naar de exchange.

Zo is er vanmiddag 500 bitcoin vanuit een onbekende wallet naar Binance gestuurd. Doorgaans een signaal dat deze bitcoin bedoeld is om te verkopen, maar dat blijft gissen.

Eerder op de dag verliet 1.700 bitcoin de beurs om naar Xapo gestuurd te worden.

Xapo is een cold storage provider op de markt, die zorgt dat de bitcoins veilig worden opgeslagen.

In theorie komt deze bitcoin (voorlopig) niet op de markt.

Kijken we breder naar de markt, dan zit deze volgens de onderstaande indicator in 'overkocht' terrein, iets wat medio december ook al te concluderen was.

Network-to-Value (NVT) neemt de totale waarde van het Bitcoin-netwerk (de marktkapitalisatie) en deelt deze door het 90 daagse gemiddelde van de dagelijkse transactiewaarde.

De lichtblauwe lijn is de indicator, terwijl de groene lijn de bitcoin prijs is. Met een NVT-waarde van 48 zit deze indicator ruim onder de huidige marktprijs.

Twee opmerkelijke bitcoin transacties bij Binance
bron: CryptoQuant

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
BinanceBitcoin nieuwswhale

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...