Tweede Turkse bitcoin beurs in korte tijd gesloten, fondsen zijn bevroren

Klanten van de Turkse bitcoin beurs Vebitcoin kunnen niet meer bij hun geld. De handelsplaats is plotseling gestopt met al hun diensten. Naar verluidt heeft bedrijf financiële problemen. Dat meldt Vebitcoin op haar website.

Eerder deze week was de Turkse beurs Thodex al aan de beurt. Daarbij zijn 391.000 klanten gedupeerd.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Vebitcoin sluiting

Vebitcoin is een Turkse cryptobeurs die vandaag plotseling stopte met werken. Gisteren verwerkte het platform nog voor $60 miljoen aan transacties.

Vebitcoin geeft in een statement een verklaring: ”Door de recente interesse in crypto zijn er meer transacties dan we hadden verwacht.” De interesse zorgt er volgens het bedrijf voor dat ze in de financiële problemen zijn gekomen.

Het hoe en waarom is nog niet duidelijk, het bedrijf geeft aan dat ze de handel stop hebben gezet om klanten te beschermen. Meer informatie over het geld dat nu bij de beurs vast staat wordt later verwacht.

Vebitcoin is een relatief kleine speler. De andere gesloten beurs, Thodex, draaide voor de handelstop een dagvolume van $585,5 miljoen. Een van de grootste beurzen in het land had gisteren een volume van $1 miljard.

Bitcoin

56% van het handelsvolume op Vebitcoin kwam van BTC. De twee andere populaire tokens zijn XRP (met 10%) en Stellar (met 6%). Het is nog onduidelijk om hoeveel geld het op dit moment gaat.

Ondanks de belofte dat de rechten van de klanten worden gewaarborgd is het nog maar de vraag wanneer en hoe betrokken klanten weer bij hun geld kunnen. Het zaakje stinkt.

De Turkse financiële waakhond (MASAK) bevroor kort na de aankondiging alle bankrekeningen die betrokken zijn bij Vebitcoin. Er komt een onderzoek naar het bedrijf en de directeuren.

Lees meer over:
turkije

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...